Başbakan Yıldırım, referandum sonuçlarının ardından AK Parti Genel Merkezi'nin balkonunda açıklama yaptı.

 

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının detayları şöyledi:

Duymayan duysun, kardeşiz, tek vücut tek bir milletiz. Bölücü hainler aklına koysun, kardeşiz! Tek vücut tek bir milletiz!

Gayriresmi sonuçlara göre referandum evetle sonuçlanmıştır. Cenabı Mevlam hayırlı uyurlu etsin. Yüksek bir katılımlı sandık başına giden, demokrasimize sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. 

Bugün ilk kez sandığa giden 1 milyon 269 bin gencimizi özellikle kutluyorum. Bu oylama demokrasi tarihimizde milletin kendi kararıyla verdiği bir seçimdir. Demokrasi tarihimizde bu oylamayla yeni bir sayfa açılmıştır. Çıkan bu sonucu, halkımızın refahı, huzuru için en güzel şekilde değerlendireceğiz.

 

20170416_2_23128064_21124333_Web

 

Teşekkürler Türkiye!

Teşekkürler aziz milletim!

Yurtdışında bize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum.

Liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız! Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Kendisini buradan bütün teşkilatım adına selamlıyorum.

Demokratik tercihin ortaya çıkması için hepimiz çok çalıştık, çok gayret ettik. Sahaya çıkan herkese ülkem adıma, milletim adına, demokrasi adına şükranlarımı sunuyorum.

Durmak yok kaldığımız yerden yola devam ediyoruz. 

Elbette farklı düşünce ve çözüm önerilerimiz olacak. Birliğimizi, beraberliğimizi gözümüz gibi koruyacağız. Demokrasimizin güzelliği de budur. Hiçbir şekilde birbirimize üstünlük sağlamak değildir. Millete farklı şeyler anlattık ama son sözü millet söyledi evet dedi noktayı koydu. 

Halkın irade nasıl tecelli ederse o sonuç başımızın tacıdır dedik. Halkın seçimini yapmış, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'ne olur vermiştir. Bu millet, bu ülke artık hiçbir vesayete, hiç bir harici müdahaleye, hiç bir tehdite boyun eğmeyeceğini bir kez daha göstermiştir.

15 Temmuz alçak girişimini yapan bölücü güçlere en güzel cevabı milletimiz sandıkta vermiştir. Bu seçimler Türk demokrasisinin olgunluk düzeyini bütün dünyaya göstermiştir. Bizler TC'nin birinci derece eşit vatandaşlarıyız. Meşru siyasi hayattaki rekabet birliğimizi ve beraberliğimizi asla bozamayacaktır. 

Açıkça söylüyorum bu halk oylamasının kaybedeni yoktur kazanan Türkiye'dir kazanan aziz milletimdir. Şimdi dayanışma, bir olma, beraber olma birlikte Türkiye olma zamanıdır.

Evet çıktığı için mutluyuz. Bu büyük mutluluğa gölge düşürecek her türlü davranış ve yorumdan uzak duracağız. Bize yakışan anlatmaya devam etmektir. Bizim için öteki beriki yoktur. Kimse mahsun olmasın, kimsenin kalbi kırık olmasın. Cumhurbaşkanımız bu süreçte bir çok ilde, Anadolu'da  vatandaşlarımızla kucaklaştı. Kampanya şehir meydanlarında bir bahar şölenine dönüştü. 

Yurtdışındaki vatandaşlarımızda görülmemiş bir heyecanla, vatanseverlikle ülkemize sahip çıktılar. Türkiye'nin ayağına basmak isteyenler bugün bir mahcubiyeti yaşamışlardır. Onların dilediği değil, Türkiye'nin, milletin dediği oldu.

Şimdi işimize bakacağız! Şimdi milletimizin aydınlık yarınları için uzak ufuklara bakacağız. 2019 seçimlerine kadar gerekli hazırlıklarını yapıp, yeni yönetim sistemini hayata geçireceğiz.

Bugün demokrasi kazandı, millet kazandı, hukuk devleti kazandı. Yuriçinde yurt dışında yaşayan 83 milyon vatandaşımız kazandı. Birliğimizi beraberliğimizi daha çok güçlendireceğiz. Ekonomimizi, kalkınmamızı daha da büyüteceğiz. İç ve dış düşmanlarla mücadelemiz daha da şiddetlenecek. Terörden arınmış örnek lider ülkeler arasına ülkemizi sokacağız. Bütün vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu gözümüz gibi koruyacağız. Hayır diyenler de evet diyenler de aynı şekilde değerlidir, birdir. Bütün vatandaşlarıma şükranlarımızı sunuyorum. Hepsini sevgiyle muhabetle selamlıyoruz. Bir biriz, beraberiz. 

Buradan uzun ve meşakatli kampanya döneminde bana destek veren değerli eşim ve aileme çok teşükker ediyorum. Geleceğimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 

 

 
Editör: TE Bilisim