İspanya'nın Barcelona'da şehrinde bir minibüs kalabalığın arasına daldı. Çok sayıda kişinin yaralandığı olayda minibüsü süren kişi olay yerinden kaçtı. İspanyol polisi, olayın terör eylemi olduğunu, saldırıda 13 kişinin öldüğünü, 35 kişinin yaralandığını açıkladı. Barcelona polisi ise saldırganın kıstırıldığını duyurdu. Son dakika bilgilerine göre teröristlerden biri çatışmada öldürüldü. Katalan Hükümeti 13 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını açıkladı. Olaydan sonra İstanbul adlı bir restorana giren eli silahlı iki teröristle ilgili yapılan açıklamada ise rehine alma durumunun olmadığı kaydedildi.

İspanya'nın Barcelona kentinde bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 13 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Şehrin en kalabalık caddelerinden biri olan Las Rambla'daki araçlı saldırı 'Maccabi' isimli bir koşer restoranının dışında gerçekleşti. Kaçan teröristlerden biri polis tarafından kıstırıldı. İspanyol basını çıkan çatışmada 1 teröristin öldürüldüğünü yazdı. 

Dünyayı şoke eden saldırı ve sonrasındaki gelişmeler şöyle: 

 

KATALAN HÜKÜMETİ: 13 ÖLÜ, 50 YARALI

Polis ilk açıklamasında çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. Şehirdeki tüm metro ve tren seferleri durduruldu. El Pais gazetesi minibüsle yapılan saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 20 kişinin yaralandığını duyurdu. Gelen son dakika bilgilerine göre İspanyol polisi ise saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 35 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Barcelona polisi ise saldırganın yakınlardaki bir barda kıstırıldığını açıkladı. Barcelona Valiliği ve polisi ölü sayısını uzun süre 1 olarak duyurdu. Yerel basın ise 13 kişinin hayatını kaybettiğini yazdı. Katalan Hükümeti'den gelen son açıkalamada ise kanlı saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı beliritildi. 

Saldırıdan sonra kaçan teröristlerden biri çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirildi. 

17-08/17/son-dakika-haberi-barcelonada-bir-minibus-kalabaligin-arasina-daldi-tbjlumslykudwhnhaptndg.jpg

Görgü tanıkları çok sayıda kişinin olay yerinden çığlık alarak kaçtığını aktardı. Polis, kaçan saldırganı bulmak için arama çalışmalarının devam ettiğini aktardı. 

Yerel basın, saldırganın mavi çizgili beyaz bir gömlek giyen uzun boylu bir kişi olduğunu yazdı. 

TÜRK RESTORANINA GİRDİLER

Öte yandan Resmi Katalan televizyonu, ayrıca, silahlı birkaç kişinin Las Ramblas'taki Bar Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı. Katalan polisi rehine alınma durumunun olmadığını duyurdu. 

17-08/17/1-1502984006.jpg

POLİS ŞÜPHELİNİN PEŞİNDE

El Pais sitesinde yer alan habere göre, sivil polisler saldırıda kullanılan minibüsün, Santa Perpetua de la Mogada kasabasında Driss Oukbir adlı bir adam tarafından kiralandığını söyledi.

17-08/17/4354ef6700000578-4799836-image-m-117_1502990507865.jpg
El Pais saldırgana ait olduğu ileri sürülen bir fotoğrafı yayınladı.

Görgü tanıkları saldırganın, 1.70 boylarında, mavi çizgili beyaz bir gömlek giymiş bir şahıs olduğunu söyledi.

Katalan acil servis yetkilileri, bölgedeki metro istasyonlarının boşaltılmasını ve kapatılmasını istedi.

Bu arada Jandarma, terör şüphelisi olarak aranan iki kişiden birinin kimliğini Driss Oukabir olarak açıkladı.

BİR KAMYONET ŞÜPHE ÜZERİNE DURDURULDU

İkinci bir terör saldırısı şüphesiyle Vic mahallesinde bir kamyonet bulunduğu belirtildi. Katalan polisi halka sokağa çıkmama tavsiyesinde bulundu. Katalonya özerk yönetimi hükümeti güvenlik merkezi acil olarak toplandı.

17-08/17/5995bd267152d81738ad0bd7.jpg

Editör: TE Bilisim