İzmir Karşıyaka'da matematik öğretmeni 61 yaşındaki İsmail Turhan, barış için Van Gölü'nün Bitlis'in Tatvan İlçesi ile Van arasındaki 90 kilometrelik bölümünü 'barış ve kardeşlik' için yüzerek geçecek. Turhan, Van Gölü'nün Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İskelesi'nde idmanlara başladı.

 

İzmir Karşıyaka Mehmet Ali Lahur Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik öğretmeni olan İsmail Turhan, barış mesajı vermek için İzmir'den Van'a geldi. 15 Nisan'da Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Van Gölü'ne girecek olan 61 yaşındaki Matematik Öğretmeni Turhan, Van YYÜ iskelesine kadar yüzecek. 90 kilometrelik etabı günlük 8 saat yüzerek, 7 günde tamamlamayı düşünen Turhan, dinlenmesini sandal veya kıyıdaki çadırda sağlayacak. Turan, soğuk havaya rağmen Van Gölü'nde antrenmanlarına başladı. YYÜ misafirhanesinde konaklayan Turhan sabah saat 09.00 sıralarında Van Gölü kıyısına inerek bir süre spor yaptıktan sonra dalgıç kıyafetleriyle göle girdi.

 

SAATLERCE ÇIKMAYINCA GÜVENLİK ALARMA GEÇTİ

Göl kıyısına özel eşyaları ve çantasını bırakan Turhan, gölde açılmaya başladı. Bu sırada devriye görevi yapan güvenlik görevlileri Turhan'ın uzun zaman gölden çıkmadığını görünce alarma geçti. İlk olarak kayalıklar arasında Turhan'ı arayan güvenlik görevlileri daha sonra bot hazırlayarak göle açılmaya karar verdi. Bu sırada Bardakçı Mahallesi kıyısında Turhan'ın yüzdüğünü gören güvenlik görevlileri rahat bir nefes aldı. Yaklaşık 4.5 saat boyunca Van Gölü'nde yüzdüğünü güvenlik görevlilerine anlatan Turhan, barış ve kardeşlik için her şeyi yapacağını belirterek, Tatvan-Van arasını yüzerek geçmesindeki amacın da yine barış olduğunu söyledi.


ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim