Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olmasıyla birlikte bu hafta kabine, parti yönetimi ve AK Parti'nin Meclis'teki grup yönetimi yeniden şekillenecek.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN GÖREVİ DÜZENLENECEK

Öncelikli olarak kongredeki tüzük değişikliğine göre Başbakan Binali Yıldırım'ın görevi ile ilgili düzenlemeler yapılacak.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM, GRUP BAŞKANI OLUYOR

Yarın Meclis'te gerçekleşecek grup toplantısı basına kapalı olacak ve Yıldırım'ın grup başkanı olması için seçim yapılacak. Teamüllere göre partinin genel başkanı aynı zamanda grup başkanı oluyor.

 

BU HAFTA MYK ŞEKİLLENECEK

Ancak Erdoğan, milletvekili olmadığı için grup başkanı olamıyor. Yıldırım, kapalı grup toplantısının ardından milletvekillerine Meclis lokantasında öğle yemeği verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongrede yeniden şekillenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri içinden yakın çalışma arkadaşlarından oluşacak olan Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) bu hafta seçeceği belirtiliyor.

 

MAHİR ÜNAL VE EFKAN ALA, MYK'DA YER ALACAK

MKYK'ya giren eski bakanlar Mahir Ünal ve Efkan Ala'nın yeni dönemde genel başkan yardımcıları olarak MYK'da yer alacağı belirtiliyor.

 

KABİNE REVİZYONU HAFTAYA YA DA RAMAZAN'DAN SONRAYA SARKABİLİR

Kulislerde en çok merak edilen ise kabine revizyonu. Bu hafta hem Erdoğan'ın hem de Yıldırım'ın yurtdışı programları bulunuyor.

 

8-10 BAKAN DEĞİŞECEK

Bu nedenle kabine revizyonu hafta sonundan önce mümkün görünmüyor. Hatta kulislerde revizyonun haftaya veya Ramazan Bayramı sonrasına kalabileceği belirtiliyor. Kabinede 8 ile 10 bakan arasında bir değişimin olacağı ifade ediliyor. (Kaynak: Sabah)

Editör: TE Bilisim