Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere sabah saatlerinde karayoluyla Edirne'ye geldi.

Yapımı tamamlanan yeni Karaağaç Köprüsü'nü inceleyen Bakan Müezzinoğlu, 1943 metre uzunluğundaki köprünün çok önemli olduğunu belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Günay Özdemir ve beraberindekilerle bir süre köprüde yürüyen Bakan Müezzinoğlu, daha önce yüzerek geçtiği Meriç'i bu kez köprüden yürüyerek geçtiğini söyledi.

'AHİLİK ESNAF FONU' KURULUYOR

Köprü incelemesinin ardından Karağaç Mahallesi'ndeki bir kahvede çay içerek vatandaşlarla sohbet eden Bakan Müezzinoğlu, daha sonra işadamlarıyla restoranda bir araya geldi. Burada gelen soruları cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, yakında bir ahilik esnaf fonu kurulacağını açıkladı.

Fonun Bakanlar Kurulu'na sunulacağını kaydeden Mehmet Müezzinoğlu şunları anlattı:

"Bir ahilik esnaf fonu kuruyoruz. İnşallah yarın Bakanlar Kurulu'na sunumunu yapacağız. Zora düşen, işyerini kapatmak zorunda kalan küçük esnafımız ve Bağ Kur'lumuz esnafımızla ilgili onların da aynı işsizlik fonu olduğu gibi bir esnaf fonu olacak. Adını da 'Ahilik fonu' olarak değerlendiriyoruz. Henüz daha kamuoyu ile paylaşmadık. Yarın Bakanlar kurulunda sunumuna yapacağız, daha sonra son şeklini alınca da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soracağız. İnşallah 2017'nin ilk esnafla ilgili düzenlerden biri de bu olmuş olacak." 

TAŞERONA KADRO AÇIKLAMASI

Bakan Müezzinoğlu, konuşmanın sonunda salonda bir şirket üzerinden taşeron olarak çalışan kadının, "Taşeronlara ne zaman kadro verilecek?" diye sorması üzerine şöyle konuştu:

"Kamuda çalışanların kadroya geçmesi en çok sorulan soru. Bir süre daha sabredecekler. Biz şu anda verdiğimiz sözü tutmanın planlarını yapıyoruz. Ama önemli olan namusunuzla, emeğinizin karşılığını alabileceğiniz bir işin olmasıdır. Şu an o hizmet alınıyor, o hizmetin karşılığında alın terinizin karşılığı ödeniyor. Devlet güvencesi biraz daha sabır istiyor.

İnşallah Türkiye sıkıntılı süreçleri biraz daha azaldığında o sözümüzü tutacak, sizleri de devletimizin veya milletimizin güvencesine devam edeceğiz" 

Editör: TE Bilisim