ŞEHRİVAN HABER - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Tüm kadınların 8 Mart  Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Çiftci, kadınların iyiyi, doğruyu, sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı öğreten, eşitlik, daha iyi yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğunu söyledi.

 

Çiftci mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti'nin odak noktasında yer alan kadınlarımız,1926 yılında Medeni Yasa'nın kabulü ve 1934 yılında seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle modern ve çağdaş Türkiye'nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Haklarını en iyi biçimde kullanan kadınlarımız ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkılarda bulunmuş, ulusal ve uluslararası başarılarla Türk kadınının gücünü bütün dünyaya göstermiştir.

 

Kadınlarımızın, ülkemizin daha da gelişmesi ve çağdaşlaşması yolundaki çabalarının artarak süreceğine olan inancım tamdır. İnancımız ve İslam dininde Kadının yeri çok,çok önemlidir.Bu en güzel ifadeden Hz peygamberimizin hadisi şeriflerinden,Cennet Annelerin ayakları altındadır.Hadisi şeriflerinden en güzelidir. Yaşamımızın, doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum."

Editör: TE Bilisim