Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Çiftci mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhidi Bedr'in aslanları ancak,bu kadar şanlı idi Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın. İstiklal şairimiz Mehmet Akif'in dizelerinde belirttiği gibi tarihe sığmayacak kadar iman dolu kalplere sahip kahraman Mehmetçiklerimizi saygı ve minnetle anıyoruz."

 

Çiftci, "103. yıl önce kazanılan Çanakkale Zaferi, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın bir kez daha teyit edildiği yerdir."Çanakkale geçilmez" dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisiyle geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de vatanımıza sahip çıkacağız. Aynı bilinçle yine milletimiz hiçbir fedakarlıktan çekinmeden vatanı ve bayrağı için 15 Temmuz darbe girişimine de karşı durarak,göğsünü siper ederek vatanına sahip çıkmıştır." Dedi. 

 

Çiftci mesajının devamında şunları kaydetti:

 

"Bu nedenle Çanakkale Zaferi sadece geçmişimize ait bir başarı değil geleceğimize de yön veren bir kahramanlık destanıdır. Şehitlerimizden miras kalan mukaddes emanetlerimizi hiçbir zaman yere düşürmeyecek onları çok daha yükselere taşıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 103.yıldönümünü kutluyor. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere,ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

Editör: TE Bilisim