Dün bir takım temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 35'inci hükümet Başbabakanı Ferit Melen'i eleştirdi. 19 Mart 1971 muhtırasında hiç tanınmayan bir ismin getirilerek başbakan yapıldığını söyleyen Soylu, “Ferit Melenler, Naim Talu’lar ve daha birçok insan. Herkes oturdu ve kabul etti bu durumu.” Dedi. 

 

Dün bir takım temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 35'inci hükümet başbabakanı Ferit Melen'i eleştirdi. Ak Parti’deki programının ardından bir otelde kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu liderleriyle ile bir araya gelen Bakan Soylu, burada da terörle mücadelede kararlı olduklarının altını çizdi. Bakan Soylu ile birlikte programa Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve partililer katıldı.

 

Programda konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 yıldır Ak Parti hükümetinin büyük yatırımlar yaparak, ülkeyi kalkındırmak için büyük işler yapıldığını belirtti. Türkiye’de 1960 darbesi ile 1961 anayasasının getirildiğine dikkat çeken Soylu, anayasanın millete özgürlükçü bir anayasa olduğu belirtilerek halkın kandırıldığını ifade etti. Soylu, “1971 muhtırasında sizin ister büyümeniz olsun ister zenginleşmeniz olsun bizi hiç ilgilendirmiyor dediler. 1971 muhtırasında adın sanı olmayan bir kişiyi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı yaptılar. Ne meclisten yetki almış, ne milletten yetki almış sadece birilerinin ‘evet biz bunu istiyoruz, artık Türkiye’de bunu istiyoruz, bunu gerçekleştireceğiz’ dedikleri için kimsenin sesi çıkmadı. Bunu hep beraber yaşadık. Gün oldu değerlerimize saldırdılar, köylümüzü aşağıladılar. Bizi eğitimden uzaklaştırdılar. 1961 ve 1982 anayasasının arasındaki 71 muhtırası tahkimatı da bunun için yaptılar. Kendi yönettikleri sistemin bozulmaması için yaptılar. Aynısını 28 Şubat’ta yaptılar. Oysa biz onlara hiç benzemedik. Bizim hiçbir halimiz onlara benzemez.” Diye belirtti. 

 

SOYLU’DAN FERİT MELEN AÇIKLAMASI

19 Mart 1971 muhtırasında hiç tanınmayan bir ismin getirilerek başbakan yapıldığını söyleyen Soylu, “Ferit Melenler, Naim Talu’lar ve daha birçok insan. Herkes oturdu ve kabul etti bu durumu.” Dedi. 

 


ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim