Van Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray ilçesinde 8 mahalleyi bir birine bağlayan 30 kilometrelik yolu asfaltlarken, mahalleli ise ilk kez asfaltla buluşmanın sevincini yaşadı. 


Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkalığına bağlı ekipler, ilçelerdeki yol çalışmalara aralıksız devam ediyor. Yol yapım ekipleri tarafından Bahçesaray ilçesinde TOKİ, Kırmızı Köprü mevkii, Kaşıkçılar, Elmayaka, Peketli, Bağcılar, Liman, Altındere mahallelerini bir birine bağlayan 30 kilometrelik yolu asfaltladı. Yine yolun devamı olan 7 mahallede de yol genişletme çalışmaları ve yağmur suyu drenaj çalışmaları aralıksız sürüyor.


Bahçesaray’da yaklaşık bir ayda 8 mahallenin yolunun asfaltlandığını belirten belediye yetkilileri, yaz sonuna kadar yol güzergahında bulunan 7 mahallenin de yolunu genişletilerek asfaltlanıp mahalle halkının hizmetine sunulacağını söylediler.
Mahallelerine ilk kez asfalt geldiğini söyleyen vatandaşlar, “Daha önce keskin virajlar nedeniyle özelikle kış aylarında çok sıkıntı yaşıyorduk. Hatta bu yollarda birçok trafik kazası meydana geldi. Kazalarda ölen yakınlarımız oldu. Çok şükür bu yıl belediyemiz tarafından yollarımıza asfalt döküldü. Yollarımız genişletildi. Artık evimize, akrabalarımıza, sevdiklerimize gönül rahatlığıyla gidebiliyoruz. Allah devletimizden, belediyemizden razı olsun” dediler.

Editör: TE Bilisim