Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor.

Van'da kar ve tipi nedeniyle 21 mahalleyle ulaşım sağlanamıyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, dünden bu yana devam eden çalışmalarla 76 mahalleye ulaşımın sağlandığı, halen kapalı olanların açılması için de çabaların sürdüğü bildirildi.

Tuşba, Saray, Özalp, Muradiye, İpekyolu, Erciş, Edremit ve Çaldıran ilçelerinde kapalı mahalle yolu bulunmadığı kaydedildiği açıklamada, Gürpınar ilçesine bağlı Kırkgeçit bölgesinde, yoğun yağış ve çığ tehlikesi nedeniyle çalışma yapılamadığı bildirildi. 

Bu arada Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yürüttükleri yoğun çalışma sonucu, yüksekliği bazı kesimlerde 3 metreyi bulan karları temizleyerek, Van-Bahçesaray yolunu ulaşıma açtı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu, zaman zaman hafif kar yağışlı olacağının tahmin edildiği aktarıldı.

Hava sıcaklıklarında 1-3 derece düşüş olmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, "Bölge genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi, çatı çökmesi gibi olumsuzluklara karşı gerekli önlemler alınmalıdır." ifadelerine yer verildi.

 

BİTLİS

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 33 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Kapanan yollarda karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildiren Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini dile getirdi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise hava sıcaklığının düşmesinden dolayı vatandaşları don ve buzlanmalara karşı uyardı. Karayolları ve belediye ekiplerince kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizliği devam ediyor.

 

MUŞ VE HAKKARİ

Muş'ta kar nedeniyle kapanan 10 köy yolunun açılması için de çalışmalar devam ediyor.

Ulaşımın aksamaması için büyük çaba gösteren İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, dünden bu yana 40 köy yolunun açılmasını sağladı. Hava şartlarının el vermesi durumunda diğer yolların da bugün ulaşıma açılacağı bildirildi.

Muş Belediyesi de kent merkezindeki karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, yoğun yağışın ardından kent merkezinde biriken karları kamyonlara yükleyerek kent dışına taşıyor.

Hakkari'de de kar nedeniyle 11 köy ve 22 mezra yolu ulaşıma kapalı durumda. 

Editör: TE Bilisim