Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Nisan ayı etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Kürtçe oyunu olan “Bûn An Jî Nebûn” (Olmak ya da olmamak) izleyici ile buluştu.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kentte Nisan ayından yapacağı kültürel ve sanatsal etkinliklerle kapılarını tiyatro severlere açtı. 2016 yılında yapacağı etkinliklerin ilkine başlayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Bûn An Jî Nebûn” (Olmak ya da olmamak) adlı Kürtçe oyununu ilk kez Van’da izleyicilerle buluştu. Nüda Kültür Merkezi’nde gösterimi yapılan, Melchior Lengyel’in yazdığı, Jan Mendell’in tiyatroya uyarladığı ve Kürtçe yönetmenliğini Ruknettin Gün’ün yaptığı oyun izleyicilerden tam not aldı.

 

2 PERDELİK OYUN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ!

Nüda Kültür ve Sanat Merkezi’nde 2 gün boyunca Van’da ki tiyatro severler ile bir araya gelen oyunu aralarında Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez’in yanı sıra ilçe belediye eş başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi tarafından izlenildi. 1939 yılında, 2. Dünya Savaşı'nın konusunun işlendiği tiyatro oyunu tamamen Kürtçe uyarlanarak izleyiciler ile bir araya gelirken, tiyatro Kürtçe yaptığı tiplemeler ve konuşmalar ile izleyicileri güldürdü. İlk gösterimi Van’da yapılan oyun daha sonra bölgenin diğer illerinde izleyici ile buluşacak. 2 perde halinde izleyici ile buluşan oyun bitimi ardından oyuncular ayakta alkışlandı. Oyuncuları sahnede tebrik eden Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban oyunculara çiçek takdim ederken, oyunculara Van’da bulunmalarından dolayı teşekkür etti. Oyuncular da Van’da bulundukları için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade ederek, kendilerine böyle bir imkânın verilmesinden dolayı teşekkür etti.

 

Nisan ayı boyunca çok sayıda tiyatro oyunu izleyici ile buluşacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Tiyatro Günleri” kapsamında 9 Nisan’da Beritan Bakan ve Gökhan Korkusuz’un yazdığı, bir apartman boşluğunun aydınlığında geçen oyunda, modern bir Yusuf ve kuyu hikâyesiyle birlikte aynı zamanda orada “misafir” olan bir kadının öyküsünün konu alındığı,”Her Güzel Şey Gibi” oyunu sahnelenecek. 16 Nisan’da ise yönetmenliği Metin Boran’ın yaptığı İstanbul MKM tarafından Kürtçe’ye uyarlanan Tırsa Führer (Führer’in Korkusu) isimli tiyatro oyunu izleyici buluşacak. 

Editör: TE Bilisim