Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Şemsibey Mahlle Muhtarı Nadir Aydoğmuş’tan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve belediye çalışanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Aydoğmuş yaptığı açıklamada mahalle de çalışmaların devam ettiğini söyledi. Aydoğmuş şu ifadelere yer verdi: “Belediye tarafından çok güzel yollar yapılıyor. Geçen sezon mahallemizin bir bölümüne parke kilit taşı yapılmıştı. Bu sezon diğer sokaklarımıza sıcak asfalt çalışmaları yapılıyor. Tuşba Belediye başkanımız ve çalışanları ile çok iyi iletişim halindeyiz. Hizmetleri yerinde ve zamanında alıyoruz.”

 

Aydoğmuş açıklamasının devamında, “Malumunuz mahallemiz diğer mahallelere göre biraz kırsalda kalıyor. Allah başkanımızdan razı olsun, bu mahallemizde geçen sene çok güzel ve programlı sivrisinekle mücadele uygulaması gerçekleştirdi. Arıtma tesisine yakın olmamıza ve birçok yerde sivrisinek üreme ortamları varken sivrisinek ve sineklerden rahatsızlık sorunu yaşamadık. Gerçekten belediyemiz çevre temizliği ve çevre koruma konusunda çok hassas bir şekilde çalışıyor. Mahallemizde düzenli bir şekilde çöpler alındığı için etrafta çöp kalmıyor. Temizlik işlerinde görevli arkadaşlara ve yetkililerine çok teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

 

Mahalle de yapılan yollar konusunda vatandaşın sıkıntı yarattığını ifade eden Aydoğmuş şöyle devam etti: “Belediye de haklı olarak asfaltlayacak yol bulamıyor. Mahallemizde bazı yolların sıkıntılarının devam etmesi mahalle sakinlerimizin ifraz ve terkinlerinin yapılmamasından kaynaklanıyor. Gerçekten biz Tuşba Belediyesine ifraz ve imar sorunu olmayan hangi yolumuzu gösterdiysek, hemen çözüm bulunmuş ve gerekli iyileştirme, kilit parke taşı veya sıcak asfalt ile çalışmalar yapılmıştır. Mahallemizde tespit edilen sorunları sürekli başkanımız ile görüşüyoruz.”

 

Mahallenin acil ihtiyaçlarını Tuşba Belediyesinin öncülük verdiğini söyleyen Aydoğmuş, “Mahallemizde özellikle yolların, sokakların genişletilmesi, yol çalışması mahalle içinde şu ana kadar çok sıkıntılı olan yerlere el attılar. Öncellikle reglaj ve yeni yol açıldıktan sonra stabilize çalışmaları iki yıldır düzenli olarak yapıldı. Geçen sene ifraza ve imara uygun olan üç caddemiz vardı. Üçünü de hemen sıcak asfaltını yaptılar. Bu sezon mahallemizde ifraz sorunu olmayan yollarımız için belediyemiz çalışmalarını başlattı. İfraz sorunu olmayan yollarımızı şu an asfaltlanıyor.” Dedi.

 

Yapılan çalışmaları gördüklerini ifade eden Aydoğmuş şöyle konuştu: “Gerçekten belediye çalışanlarımız araç gereci ile birlikte bu mübarek Ramazanda ve yaz sıcağında büyük gayretler ve fedakârlıklarla çalışıyorlar. Van’da bir ilk olacak nizamı futbol sahası için mahallemizde yer teslimi yapılarak Van’a kazandıracaklardır. Başkanımız, Büyükşehir Belediyesine ait olan mahallenin ana giriş yolunun da yaptırılması için sürekli çalışıyor. Bu yollarda yapıldığı zaman mahallemizin ifraz ve terkin sorunu olmayan tüm yolların sorunu tamamıyla çözülmüş olacaktır. Başkanımız her mahallemizi ziyaretinde en çok bizden istediği ‘lütfen kardeşlerim, yolların BSK asfalt yol çalışmalarını istiyorsanız bizzat vatandaşlarımız ifraz ederlerse işimiz kolay olacak yoksa mecburen 18. Madde uygulayarak yolların açılması, diğer sosyal tesis alanları için yer tedarik etmek zorunda kalacağız. Uygun bir park yeri bulursak hemen ihaleye çıkabiliriz’ diyorlar. Bu mahallemiz için bir an evvel çok acil sağlık ocağı, ilkokul, camii, taziye evi ve diğer sosyal tesisler için daima bir arayış içindedir.” ifadelerini kullandı.

 

Aydoğmuş, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Şemsibey Mahallesinde yeni bir Aile ve Çocuk Eğitim Merkezinin 2017 yılı başında açıldığını söyledi. Aydoğmuş son olarak şunları söyledi: “Açılışa bizzat başkanımız gelmişlerdi. Şemsibey Mahallesinde açılan merkezde vatandaşlara okuma-yazma, Kur’an-ı Kerim, İngilizce, Arapça, Kürtçe dil kursları, giyim ve dikiş nakış, satranç kursu gibi çeşitli alanlarda eğitim hizmetleri verilmektedir. Tuşba Belediyesi özellikle eğitime çok büyük önem vermektedir. Kurs merkezinin açılışının ardından kurslarda eğitim gören 9 ve 12 yaş aralığındaki çocuklara ayakkabı, kazak, mont, pantolon, gömlek, atlet ve bereden oluşan giyim yardımı yapılmıştı.” 

Editör: TE Bilisim