ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ-  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, partisince yürütülen İyilik Kervanı Yollarda Projesi kapsamında Van'a geldi. Van’da basın mensuplarına açıklama yapan Aydın, “İyi Parti olarak yedi aylık bir parti olarak seçime gittik. Bu Türkiye’de pek olmuş bir şey değil. Türkiye’nin seçimi bile İyi Partinin kuruluşuna göre ayarlandı. Seçim tarihi ona göre belirlendi. Ama bu yedi aylık parti Türkiye’de bir ilki başardı.” Dedi.

 

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, partisince yürütülen İyilik Kervanı Yollarda Projesi kapsamında Van’a gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu. Sabah saatlerinde Van’a gelen Aydın, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan Aydın, İyi Parti genel merkezinin görevlendirilmesiyle bir heyet halinde Van’ımızı ziyarete geldiklerini ifade ederek, “Partimizin büyütmekte olduğu bir proje var. İyilik kervanı yollarda diye. Şu an itibari ile Türkiye’nin seksen bir ilinde bu geziler bu hafta itibari ile tamamlanmış olacak. Gidilmedik bir il kalmadı. Amacımız burada parti yöneticilerimizle ve bu iyiliğin sivil toplum örgütleriyle görüşerek illerin problemlerini belirlemek. Bunları Ankara’da değerlendirmek ve bu problemleri hükümet nezdinde de takip edecek bir organizasyon şeklinde bir çalışma yürütülüyor. Bunun faydaları olduğunu görüyoruz. Çünkü yapılan ziyaretlerde verilmiş olan bilgileri Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğumuz toplantıda genel başkanımız dile getirdi. Mesela bu Salı günü Muş’un, Anamur’un problemlerini dile getiren Karadeniz bölgesinin problemlerini dile getiren açıklamalar yaptı.” Dedi.  

 

 

YEDİ AYLIK PARTİ TÜRKİYE’DE BİR İLKİ BAŞARDI

 

Aydın, var olan durumu halkın lehine değerlendirdiklerini belirterek, “Şunu söyleyebiliriz, biz İyi Parti olarak yedi aylık bir parti olarak seçime gittik. Bu Türkiye’de pek olmuş bir şey değil. Türkiye’nin seçimi bile İyi Partinin kuruluşuna göre ayarlandı. Seçim tarihi ona göre belirlendi. Ama bu yedi aylık parti Türkiye’de bir ilki başardı. Hem yüzde on oy aldı hem de beş milyon insanın oyunu alıp ilk etapta kırk üç milletvekiliydi parlamentoda temsil edilen bir siyasal harekât oldu. İyi Parti bir ihtiyaçtan doğdu. Türkiye on altı yıldan beri yürütülen bir iktidar tarafından tek adamlık rejimine doğru yöneldi. Çünkü tek adamlık rejiminin tam olarak kurumsallaşması halinde her ferdin özgürlük alanları kısıtlanacak. Ve bir kişiye bağlı olan bir yaşam tarzı Türkiye’nin genel bir yaşam tarzına dönüşecektir.” Dedi.

 

 

“YASAL HAREKETİN VAR OLABİLECEĞİNİ GÖSTEREREK İYİ PARTİYİ KURDUK”

 

Herkesin çekinip, ürküp bu işi yapmaktan kaçındığı bir dönemde İyi Partinin kurucuları olarak el ele vererek farklı siyasi partilerden istifa ederek bir araya geldiklerini kaydeden Aydın, “Bu ülkede bu mevcut düzeyden korkmayan ve buna karşı halkın sesi olabilecek bir yasal hareketin var olabileceğini göstererek İyi Partiyi kurduk. İyi Parti Türkiye’nin siyasi dengelerini bugün tam manasıyla değiştirmiştir. Şuanda Türk siyasetinin etkin bir partisi olarak da durumunu, pozisyonunu devam ettirmektedir. Türkiye’nin bu durunu sürdürebileceğini düşünmüyoruz. Çünkü bu kurulan baskı rejimi özellikle Türkiye’nin Doğusundaki bütün illerimizde, Güneydoğuyu da kapsayacak şekilde iki parti arasına sıkışmış olan halkımızın yeni bir alternatife de ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

“ÖNÜMÜZDE MAHALLİ SEÇİMLER VAR”

 

Aydın, “Bir yandan devlet gücünü, kuvvetini, kudretini göstererek iktidar partisi bu rolü oynuyor diğer taraftan da bölgelerin özelliklerine göre HDP’de aynı benzer özellikte bir makas olarak halkı araya sıkıştıran, onlara bir alternatif bırakmayan bir yapı bu bölgede meydana geliyor. Batı’da da aynı sıkıştırma Cumhuriyet Halk Partisi’yle bu sefer Ak Parti artasında oluyor. Onun için yeni bir alternatif, yeni bir yol, yeni bir ses olarak İyi Parti meydana geldi. İyi Parti Türkiye’de herkesin düşüncesinin rahatlıkla söyleyebileceği bir demokrasi iklimini, inşa ettiği kendisini birinci öncelik olarak kabul ediyor. O bakımından herkesin kendisini rahat ifade edebileceği demokrasiye her birimizin ihtiyacı var. Ama bu da görüldü ve anlaşıldı ki İyi Parti bu manasıyla bu işin bütün dengelerini bozan bir siyasal hareket haline geldi. Şimdi önümüzde mahalli seçimler var. Mahalli seçimlerde belli ki İyi Parti şuanda bulunduğu yerde konum itibariyle hakikaten önemli bir yere oturdu. Seçimin dengelerini bozabilecek bir siyasal güç olarak da ortaya çıktı.” Diye konuştu.

 

 

“MAALESEF TÜRKİYE BÜYÜK BİR KRİZİN ORTASINDA”

 

Türkiye’nin temel probleminin şuanda var olan ekonomik krizden kaynaklandığını kaydeden Aydın, “Türkiye büyük bir ekonomik krizin içerisinde yaşıyor. Ve şu an öyle bir noktaya, öyle bir duruma geldi ki bu ekonomik kriz halkımızı her yönünden rahatsız ediyor. Tabiri caiz ise bıçak kemiğe dayanmadı, şuan da bıçak kemiği delip geçti. Bu noktadayız. Çarşıda, pazarda, sokakta, gittiğimiz, bulunduğumuz her yerde vatandaşımız büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya. Bunu hayatın her alanın da hissediyoruz. Ama her işte olduğu gibi olanı halka göstermemeye çalışan, bir şey yokmuş gibi davranan bir siyasal iktidarla da karşı karşıyayız. Şuan da Türkiye’de kriz olduğunu bile kabul etmiyor. Ama maalesef Türkiye büyük bir krizin ortasında. Daha Eylül ayı itibariyle ekonomik veriler açıklandı tüketicide yüzde yirmi beşe dayanmış bir enflasyon, üretimde de yüzde kırk altıya dayanmış bir enflasyonun TUİK açıkladı.” Şeklinde konuştu.

 

“TÜRKİYE BU EKONOMİK KRİZDEN NASIL ÇIKACAK?”

 

Aydın Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden nasıl kurtulacağı konusunda ise şunları söyledi: “Peki bu nasıl olacak Türkiye bu ekonomik krizden nasıl çıkacak. Mevcut siyasal iktidarın on altı yıldan beri yönetim anlayışı ve tarzıyla geldiğimiz nokta Türkiye için büyük bir felakettir. Çünkü bugüne kadar Türkiye üretim merkezi bir modelle değil özellikle ithalata dayalı bir ekonomik dünya modeli ile yönetildi. Üretime dayalı bir dünya modeli oluşturulmadığı için de Türkiye bütün üretim sahalarından çekildi ithalata dayalı ürünlerin ortalığı doldurduğu bir büyüme şekli ile bugün dünyanın en çok ticari açık veren ülkelerinden biri haline geldi. Takip ediyorsunuz biliyorum geçen ay itibariyle de son cari açık rakamları açıklandı. Türkiye elli bir milyar dolar açık veriyor. Yani dolar cinsinden gelen parayla çıkan para arasında tam elli bir milyar dolar açığımız var. Bu ne demek Türkiye bunu karşılayabilmek için borçlanmaya devam edecek demektir. Türkiye borcu borçla kapatma işlevine girdiği içinde ekonomik kriz yaşıyoruz. Bu Türkiye’nin ciddi tedbir alamadığı takdir de bu ekonomik krizin daha da derinleşeceğini hayatımızın her alanında bunu hissedeceğimiz önümüzde bir dönemin olduğunu bize gösteriyor.”

 

“HÜKÜMET YENİ BÜTÇESİNİ AÇIKLARKEN TASARRUF TEDBİRLERİ ALACAĞINI SÖYLÜYOR”

 

Aydın, “Biz halk olarak bunun bedelini ödediğimiz elektrik faturasından, ödeyeceğimiz doğalgaz faturasından, çocuğumuz okula gitsin diye gittiğimiz kırtasiyecide aldığımız çantada, kalemde, kitapta tepeden tırnağa aldığımız her şeyde ödüyoruz. Çünkü bu alanlardaki enflasyon rakamları minimum yüzde elliye yaklaştı. Buda ülke olarak içinde bulunduğumuz durumun anlaşılması bakımından ibretliktir. Peki durumdan nasıl çıkacağız. Hükümet yeni bütçesini açıklarken tasarruf tedbirleri alacağını söylüyor. Yeni hazırladıkları bütçe de Cumhurbaşkanlığına ayrılan bütçe yüzde üç yüz otuz üç arttırılmış. Tam üç katı bir önceki yıla göre bütçe rakamları artmış. Daha önce sekiz yüz kırk beş milyon TL’ydi. Şimdi iki milyar sekiz yüz kırk bir milyon TL’ye ulaştı. Tam yüzde üç yüz otuz üçlük bir artış var. Sadece bun alanla mı kısıtlı, hayır. Artık iflas Türkiye’nin temel hareket tarzını oluşturdu.” Dedi.

 

“NEREYİ TUTSANIZ ELİNİZDE KALIR”

 

Bir süre önce Cumhurbaşkanını yeni kurulları açıkladığını ifade eden Aydın, “Bu kurullara tam yetmiş altı kişiyi aldı. Bunlara devlet bütçesinden ödenecek para on bir milyon lira. Yetmiş altı kişi kim. Eski seçim kazanamamış milletvekili, eski bakan. Nereyi tutsanız elinizde kalır. Şuan da Cumhurbaşkanı’na tahsis edilen uçak sayısı on üç. On dört mü tam bilemiyoruz ama on üç kesin. Çünkü on dördüncünü de satın aldı biliyorsunuz. Hibe falan değil. Aslında satın alındı. Türkiye’de uygulanan bu israf ekonomisini anlatmış olmak için bunları söylüyorum değerli arkadaşlar. Kendi yandaşlarının üzerine kurulu bu düzeni devam ettirmek için yürütülen bu israf politikası Türkiye’nin bu noktalara gelmesinde en büyük nedenlerden bir tanesidir. İsraf ekonomisinden Türkiye’nim şuan itibariyle kurtulabileceği pek gözükmüyor. Bunların bu şekilde devam edecekleri anlaşılıyor.” Diye konuştu.

 

AYDIN VAN’DAN HALKA SESLENDİ

 

Aydın konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Canı yananlar, sofrasında lokması küçülenler, bu ülke nereye gidiyor diyerek bu soruyu kendisine soranların artık bu korku imparatorluğunun içerisinden sıyrılıp kurtularak üstünlük alması, kararlı davranması ve buna uygun bir hareket içerisine girmesi mecburiyeti var. Bunun içinde bir başkaldırmaya ihtiyaç var. Yeter artık demeye ihtiyaç var. İşte İyi Parti hakkı gasp edilenlerin, bu korku tünelinin içerinde korkutularak hakları elinden alınanların, ötekileştirilenlerin, bir kenara koyulanların sesi, soluğu olmayı üstlenmiş bir siyasal harekettir. Her yerde söylüyoruz burada da söyleyeceğiz. Biz bu siyasal iktidardan korkmuyoruz. Çünkü korkacak bir şeyimiz yok. Bizler korku duvarlarını yıkmış insanlar olarak halkımıza buradan Van’dan da seslenerek söylüyoruz. Ötekileştirilmeye, ayrıştırılmaya, kendi yandaşını korumak üzere kurulmuş olan bu düzene karşı elimizde olan en güçlü silah oylarımızı kullanarak bu mahalli seçimde bunların kaleleri olarak bilinen bütün yerlerdeki bu kaleleri başlarına geçirebilmek için yollara düşmüş olan İYİ partinin bu anlayışına destek vermelerini Vanlı hemşerilerimizden talep ediyoruz. Çünkü bu gidişat iyi değil. Bunlar yaptıkları hiçbir şeyin bedelini ödemiyorlar.” Şeklinde konuştu.

 

“HERKES KULAĞINI AÇSIN”

 

Aydın, “Bir gün geldiğinde o vebalin sonucunu sana ödettirecek bir siyasal iktidar mutlaka çıkacaktır. İyi Parti olarak bütün bu işlenen yanlışların sorumlusu olarak siyasal iktidarın bugün Türkiye’yi yönetmediğini hak etmediğini düşünüyoruz. Onun için halkımızı içine girdiği bu korku tünelinden çıkararak hesap sorarak İYİ partinin etrafında toplanmaya davet ediyoruz. O kadar yanlışlarla kuşatıldık ki geleceğimiz ipotek altına alındı. Hasta garantili şehir hastaneleri, araç geçiş garantili köprüler, tüneller, yolcu garantili yaptıkları hava alanları, her birimizin geleceğini, ipotek altına alıyor. Çünkü bunlar yüzünden artık öyle bir bütçe kalemi oluştu ki geçen yolcu istedikleri rakamı karşılamıyor. Herkes kulağını açsın. Yarın yirmi dokuz Ekim’de açacaklarını söyledikleri İstanbul’da ki havalimanındaki verilen sayıları karşılayamayacak bedelini biz ödeyeceğiz, siz ödeyeceksiniz. Çünkü bunların hepsi üç katı, dört katı fiyatına yapılıyor.” Dedi.

 

“BU MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”

 

“Kredi alıp yapmak gibi kolay bir yol varken, devleti garanti altına sokarak yandaşlarına aldıkları kredilere devlet garantisi veren bu anlayış bugün Türkiye’yi soyup soğana çeviren bir anlayışıdır.” Diyen Aydın, en ağır darbenin dindar insanlara vurulduğunu ifade ederek, “Bütün dindar vatandaşlarımızın o samimi duygularını istismar ederek Türkiye’yi bugün soyup soğan haline getirdiler. Hesap vermekten kaçıyorlar. Yirmi beş Aralık’ta hepimiz göz önünde görmüşken bunların sorumlularının hesap vermesi için hukuki yollar açtılar mı, Açmadılar. Mecliste açılan soruşturma komisyonlarında sayısal üstünlüklerini kullanarak bu işlerin üstünü örttüler. Hesap vermekten korkmasaydılar o insanları hesap vermeye göndermezler miydi, gönderirlerdi. Ama her şey o kadar açık ve ortadaydı ki ipin ucu kendilerine dokunacağını bildikleri için bu işlerin üstünü örttüler, kapattılar. Yeni bir seçim arifesinde bu siyasal iktidardan bütün bunların hesabını sorabilecek bir anlayışı hepimiz ortaya koymalı ve hepimiz gereğini yapmalıyız. Biz İYİ parti olarak bu noktada hazırız bütün vatandaşlarımızla bir araya gelerek vermiş olduğumuz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim