Planet X, Nibiru, Marduk veya artık ne derseniz deyin bu konu hakkında birçok şey söylendi. 20 yılı aşkın bir süredir bu gezegen sözde kıyamete neden olacak. 2012'de olacak dendi, daha sonra tarihler döndü.

 

Hatta bu sene Eylül, Ekim ve Kasım aylarında Marduk felaketinin olması gerekiyordu.

 

Nibiru veya Planet X'le ilgili her şey komplo teorisyeni olan Nancy Lieder tarafından 1995'te başlatıldı. Nibiru'nun Dünya'ya çarpması veya yakın geçmesi nedeniyle yaşamın son bulacağı iddia edildi. Yıllardır da bu iddialar devam ediyor.

 

Ay gerçek değil! Aslında dev bir yansıtıcı

 

Lieder, Zeta Reticuli'deki uzaylıların (Ağcık takımyıldızı bölgesinde yer alan ikili yıldız sistemidir) mesajlarını alıp, bize iletmek için seçildiğini düşünüyor.

 

Ay gerçek değil! Aslında dev bir yansıtıcı

 

Şimdi ise Matt Rogers isimli komplo teorisyeninden daha bomba bir iddia geldi. Express'in haberine göre Rogers, kandırıldığımızı söylüyor ve dünya çapında bir komplodan bahsediyor.

 

Ay gerçek değil! Aslında dev bir yansıtıcı

 

Matt Rogers'a göre Ay ve Güneş gerçek değil. Her ikisi de başka bir gezegeni görmemizi engelleyen dev bir yansıtıcı! Bu saklanan gezegen ise Nibiru'dan başkası değil.

 

Ay gerçek değil! Aslında dev bir yansıtıcı

 

Rogers yaptığı açıklamada Ay'ın garip göründüğünü ve gerçek olmadığını ileri sürdü. Çok parlak ve çok beyaz olduğunu belirtti.

 

İNSANLAR GERÇEKTEN MATRIX İÇİNDE Mİ YAŞIYOR?

Rene Descartes'ten Wachowski kardeşlere, Elon Musk'a kadar birçok kişi insanların simüle edilmiş bir realitenin parçası olduğu iddia etti. SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, insanların neredeyse tamamen Matrix gibi bir oyunun içinde yaşadığını açıklayarak, dikkatleri üstüne çekmişti. Açıkçası bu argüman için hiç bir kanıt yok, buna birçok araştırmacı karşı çıkıyor.

 

Ay gerçek değil! Aslında dev bir yansıtıcı

 

Bununla birlikte Oxford Üniversitesi'nden Zohar Ringel ve Dmitry Kovrizhin, karmaşık kuantum sistemlerini tanımlamak için hesaplama yöntemlerini inceliyordu. Yaptıkları çalışma gerçekliğin bir simülasyon olmadığını ispatlamayı amaçlamasa da, bildiğimiz kadarıyla taklit edilemeyen bazı kuantum mekaniği problemleri olduğunu buldu.

 

Ay gerçek değil! Aslında dev bir yansıtıcı

 

Science Advances'da yayınlanan çalışma bir kuantum mekaniği fenomeninin ikinci kategoride olduğunu kanıtlıyor. Sistemler inanılmaz derecede yüksek manyetik alanlara veya aşırı derecede düşük sıcaklıklara maruz kaldığında çekim anomalisi ortaya çıkar. Etkileri, sistemin sıcaklık değişimiyle ilgili elektrik akımları veya uzay zaman geometrisinde bükülme olarak görülür.

 

Ay gerçek değil! Aslında dev bir yansıtıcı

 

Araştırmacılar bu etkiyi taklit etmeye çalıştı, ancak sistemin çok daha karmaşık hale geldiğini ve simülasyonun bir prensip yüzünden imkansız olduğunu buldu. Sadece birkaç yüz elektron bilgisini saklamak için görünen evrende yer alan atomlardan daha fazlası gerekebilir.

 

Profesör Zohar Ringel yaptığı açıklamada, çekim anomalileri ve hesaplama karmaşıklığının görünüşte birbirinden bağımsız konular olduğunu, ancak çalışmalarının bu iki konu arasında bir bağ kurduğunu söylüyor.

 

Ay gerçek değil! Aslında dev bir yansıtıcı

 

Sonuç olarak kuantum efektlerini simüle edebilmek için daha önce hiç görmediğimiz bir hesaplama yöntemine ihtiyacımız var. Tüm gerçeği simüle etmek ise karmaşık olasılık alanının çok ötesinde görünüyor. (Kaynak: Sabah)

 

Ay gerçek değil! Aslında dev bir yansıtıcı

Editör: TE Bilisim