Alman otomotiv devi Volkswagen’in dizel motorlu araçlarının emisyon testlerinde hile yaptığı ortaya çıkmış ve bu durum şirketin hem para hem de prestij kaybetmesine neden olmuştu. Volkswagen skandalın çözüm yolunu henüz somutlaştırmışken, çatısı altındaki Audi hakkında ortaya atılan iddialarla uğraşmak zorunda kalacak gibi görünüyor. Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu’nun Volkswagen grubunun diğer markalarının emisyon testlerinde de hile yapıldığına dair bulgulara eriştiği söyleniyor.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, şimdi de Audi emisyon testlerinin sonuçlarını oynamakla suçlanıyor. Haberde söz konusu durumun dört ay önce ortaya çıktığı, ancak tarafların konuyu kamuoyundan gizlediği iddia ediliyor.

 

Audi emisyon hilesini geçtiğimiz mayıs ayına kadar uygulamış

Audi’nin geliştirilen bir yazılım yardımıyla test koşullarını tespit ettiği ve vites oranlarını küçülttüğü öne sürülüyor. Söz konusu yazılımın 2016’nın mayıs ayına kadar kullanıldığı da iddialar arasında bulunuyor. Bazı Audi modellerinin de karıştığı Volkswagen emisyon skandalı ise 2015’in eylül ayında patlak vermişti.

Editör: TE Bilisim