11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Ankara'da buluştu. Görüşme 2,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda dün akşam Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 3 saat süren sürpriz bir yemekte biraraya gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sürpriz bir adrese daha geldi.

Gül, Ankara Beştepe’de bir sitede oturan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı evinde ziyaret etti. Gül, Arınç'ın evine eski AK Partili bakanlardan Hüseyin Çelik ile beraber geldi.

 

Arınç’ın yaşadığı siteye Abdullah Gül’den önce korumaları geldi. Korumalar sitenin garajında güvenlik kontrolü yaptı. Daha sonra Gül garajdan giriş yaptı. Gül ve Arınç'ın ardından ise eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin siteye giriş yaptı.

Arınç'ın evinin bulunduğu yerden Ak Saray'ın görülmesi de dikkat çekti. 

Gazetecilerin siteye girişine izin verilmedi. 


GÖRÜŞME 2,5 SAAT SÜRDÜ

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün arasında; Arınç'ın Ankara Söğütözü'ndeki evinde gerçekleşen görüşme sona erdi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren görüşme sonrası biraçıklama yapılmadı.

Görüşmesi sonrası Habertürk'e konuşan Bülent Arınç , şunları söyledi: "Farklı anlamlar yüklememek lazım. Dün Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştüler, gündüz de Ankara'daydılar, akşam da ben davet ettim. Mesle bundan ibaret, dostane bir ziyaret. Bir araya geldik. Biz bu partinin kurucularıyız, iyi bir AK Partiliyiz, trollerin troliçelerin ne dediğinin önemi yok."

"Erdoğan'a kırgın mısınız? Bu konu gündeme geldi mi?" sorusuna Arınç, "Hissi konulara girmemek lazım. Ben cevap verdim, edepli terbiyeli cevaplardır bunlar. Umarım herkes bu açıklamalardan bir ders çıkarmıştır. Hükümetimizi ve ülke meselelerini görüştük, faydalı oldu" yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim