Van Büyükşehir Belediyespor Basın Sorumlusu Cengiz Aras, Van Büyükşehir Belediyespor tesislerinden, toplantıya katılan 2 basın mensubuna açıklamalarda bulundu.

 

Van Büyükşehir Belediyespor her hafta rutin hale getirilen basın toplantısı bu basın sorumlusu Cengiz Aras ve Teknik Direktör Namık Altunsoy’un katılımı ile gerçekleştirildi. Sezon başından bu yana yapılan ve sadece 2-3 basın mensubunun katıldığı toplantı yine 2 basın mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediyespor Basın Sorumlusu Cengiz Aras, Van’daki basın mensuplarını toplantıya katılmaya davet etti. Aras, “Basın toplantısına basın mensuplarının yeterince iştirak etmemesi, Pazar günü gelip gördüklerini yazmaları ile bu iş olmaz. Bu anlamda sizlere çok teşekkür ediyorum. Sezon başından beri sizler burayla organik bağınızı koparmadınız. Umuyorum ki bir sonraki basın toplantımız daha kalabalık olur.” Şeklinde konuştu.

 

“ÖNEMLİ BİR SİNERJİ OLUŞTURDUK”

Toplantıda ilk olarak konuşan Van Büyükşehir Belediyespor Basın Sorumlusu Cengiz Aras, “Malumunuz ikinci devre başladı. Bizde önemli bir haftayı geride bıraktık. Bizim açımızdan önemli bir haftaydı. Rakiplerimizin puan kaybettiği bir haftada galibiyetle haftayı kapatmış olmamız çok sevindiriciydi. Takımımızda şu an itibariyle bir sıkıntı ve sorun yok. Vanspor’da birlik beraberliğimiz, yarattığımız sinerji aynı şekilde devam ediyor. Bizim galibiyetimizde bu önemli bir etkendir. Sinerjisi çok yüksek olan bir takımımız. Bizi güçlü kılan en büyük özelliğimiz bu sinerjidir. Gidişatımızı etkileyecek bir sıkıntımız yok. Yeni transferlerimiz takıma tam anlamıyla katıldılar. Geçen hafta ilk 11’de başlayan oyuncularımız var. Katkılarını da gördük. Bundan sonra da aynı heyecan ve tempoyla devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 

ARAS: VANSPOR’UN HEDEFİ BELLİDİR

Hafta sonu oynanacak maçla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Aras şöyle devam etti: “Önümüzdeki hafta önemli bir maçımız var. Karacabeyi evimizde konuk edeceğiz. Bu hafta ayrıca bir fikstür avantajımız var. Bizim için artık alttakilerin ne yapacağından çok üstekilerin ne yapacağı önemli olmuştur. Bu hafta Sanacaktepe haftayı bay geçiyor, diğer rakiplerimiz de önemli deplasmanlara çıkıyor. Bu haftayı kayıpsız kapatıp hedeflerimize doğru ilerlemeyi düşünüyoruz. Şu dakikadan sonra istesek de istemezsek de ağzımızdan çok çıkmazsa da Vanspor’un hedefi bellidir. Bu saatten sonra hedef küçültme gibi bir durumumuz olamaz. Vanspor bunu yapabilecek bir potansiyeldedir. Dilerim sezon sonunda da bu hedefimize ulaşırız.”

 

“HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI”

Tüm kesimlerin takımı desteklemesi ve sahip çıkması gerektiğini kaydeden Aras, “Geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında da bunu söyledim. Herkesin bu taşın altına elini koyması gerekiyor. Halen bu yeterli desteği görmediğimizi üzülerek belirtmek isterim. Vanspor’a destek olmak sadece Pazar günü gelip maç izlemekle olmuyor. Bu işin bir arka planı ve mutfağı var. Herkesin bu alamda çorbaya bir tutam tuz atması gerekiyor. Bizden önce de birçok insan geldi, bizden sonra da geleceklerdir. Biz geçmişte ne kadar destek verdiğimize bakıp, bundan sonra da ne kadar destek verdiğimizi hesaplamak zorundayız. Şu an biz görevdeyiz ama yeteri desteği göremiyoruz.” Dedi.

 

ARAS: BASINDA MİSYON YÜKLENMELİDİR

Basın toplantılarına katılmayan basın mensuplarına da çağrıda bulunan Aras şunları dile getirdi: “Basın toplantısına basın mensuplarının yeterince iştirak etmemesi, Pazar günü gelip gördüklerini yazmaları ile bu iş olmaz. Bu anlamda sizlere çok teşekkür ediyorum. Sezon başından beri sizler burayla organik bağınızı koparmadınız. Umuyorum ki bir sonraki basın toplantımız daha kalabalık olur. Özellikle spor ile ilgilenen basın mensupları buraya iştirak ederler. Hiç kimse en iyisi bilmiyorum Hiç kimse çok iyiyim diyemez. Mutlaka dışardaki bir 3’üncü göz bizim görmediğimiz şeyleri bize göstermesi de önemlidir. Basındaki arkadaşlar takım için üzerlerine düşen misyonu oynamalılar. Bu takıma gerekli destekler verilmelidir.”

 

“SMS KAMPANYAMIZ YAKINDA BAŞLIYOR”

SMS kampanyasına kısa bir zamanda başlayacaklarını ifade eden Aras bu çalışma ile Vanspor’a gönül verenlerin ne kadar olduğunu göreceklerini söyledi. Aras, Kentli olmak başka bir şeydir. Kentte yaşamanın bazı mecburiyeti ve sorumlulukları vardır. Bir köyde yaşamak ile kentte yaşamanın arasında farklılıklar var. Kentte yaşayan bazı dinamikler var. Bunlardan en önemlilerden bir tanesi de kentin takımıdır. Ben bir kentte yaşıyorsam ve o kentin bir takımı var bende o takıma sahip çıkmalıyım. Herkesin üzerine düşen bir görevi muhakkak vardır. Bizim yakın zamanda bir SMS kampanyamız başlayacak. Biz orada takıma verilen desteğin performansı çok iyi bir şekilde görmüş olacağız. Sahaya gelmeyebilir ama telefonu her gün elinin altında olanların gönül bağını bu çalışma ile ölçmüş olacağız. Umuyorum orada iyi bir sınıf vermiş oluruz.” Şeklinde konuştu.

 

ARAS: ORTADA BİR BAŞARI VAR

Vanspor’da ciddi bir başarının olduğunu ve bunun tesadüf olmadığını kaydeden Aras şöyle devam etti: “Bizim bu işi yapamadığımızı düşünen ve ben bu işi daha iyi yaparım diyenler varsa gelip yapsınlar bende onlara hizmetkar olacağım. Kapısında durup ona çay getireceğim. Bu bir yarış değil. Ben en iyisi yapıyorum yok. Ben görevimde en iyisini yapıyorum. Beni yok etmekle var olunmaz. Ancak beni var ederek var olunur. Basında okuyorum. İsmini vermeye de gerek yok. Bu arkadaşlar bazen spordan terimlerde kullanarak yazılar yazan ve yorum yapan arkadaşlar var. Kütahya maçı biteli 3 gün oldu. Ben o spor camiasında yazan arkadaşlardan ciddi bir yazı göremedim ve okuyamadım. Ortada bir başarı var. Artık tesadüf olmayan bir başarı var. 11 maçtır kaybetmeyen bir takım var. Bunlar tesadüf değildir. Buda kolay işler değil. Bu tek başımıza yapacağımız işlerde değil. İyi bir rüzgar yakaladık bu rüzgarı da arkamıza almamız gerekiyor.”

 

“BURASI BENİM BABAMIN TAKIMI DEĞİL Kİ”

Manavgat maçında yaşananlarla ilgili konuşan Aras, “Ben geçtiğimiz hafta Manavgat maçını basın tribününde izledim. Özellikle oraya gittim. Ben orada bir yeni yüz olmama rağmen beni tanıyan tanımayan kimse senin burada ne işin var demiyor. Garip bir tavır var. Ben herkesle el sıkışmaya çalıştım. Burası benim babamın takımı değil ki. Sizin daha çok içinde olduğunuz bir alandır ve sizin de takımınızdır. Bu takım hiç mi tebrik edilmeyi hak etmiyor. Buradan saatlerde karayolu ve havayolu ile deplasmana gidiyorsunuz, rakip takımın hocası Vanlı, çok iyi bir oyuncunuz gece anormal bir şekilde rahatsızlandı. Futbol budur. Bunlar olabilecek şeylerdir. 1 sıfır yenik olduğunu bir maçta 2-1 kazanıyorsunuz. Galibiyetse alın size galibiyet, mücadele, transferse alın size transfer. Golün birin yeni transferimiz atmış, diğer golün ise pasını vermiş. Desteklemek için daha ne istiyorsunuz? Bunun artık ötesi yoktur. Basının gelmesi için bir hafta daha bekleyeceğiz.” Dedi.

 

ARAS: FUTBOL 3 İHTİMALLİDİR

Futbolda 3 ihtimalin olduğunu ifade eden Aras sözlerine şöyle devam etti: “Futbol 3 ihtimalli bir oyundur. Bu ihtimallerde biri muhakkak olacaktır. Biz gidip Kütahya’yı yendik adamlar evinde puan alamadı. Bir önceki hafta biz evimizde 1 puan aldık. Kütahya yenildiği için şehir yıkıldı mı, Vanspor bizi yendi ligden mi çekilelim denildi. Böyle bir şey yok. 3 ihtimalli olan bir oyundur futbol. Bana göre çok güzel bir oyun oldu ve bu sonuç ortaya çıktı. Biz azla ama asla oyuncumuzun yanında durmamazlık yapmadık. Kütahya’yı yendiniz aferin, ama Manavgatla beraber kaldınız siz kötü oyuncusunuz demedik bu denilmez de. İşte bunu dışardaki insanlarda söylemelidir.”

 

“BU KADAR DA DÖVÜNÜLMEZ”

Takıma ve futbolculara sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Aras, “Bu çocukların birçoğu dışardan gelip sizin kentinize hizmet ediyor. Parasını alıyor diyeceksiniz. Dışarda oynayıp da takıma hiçbir destek vermeyen adamlarda var. Bunlara ne diyeceksiniz. 20 yaşında çocuklar var takımımızda. Hani biz ev sahibiydik ve misafirperverdik. Böyle misafirperverlik olmaz. 17-18 yaşındaki çocukları aileleri bize teslim ediyorlar. Biz bunları yerden yere vurup bitiremeyiz. Bu bizlere yakışmaz. At gözlükleri çıkarılıp olaylara daha geniş bakılması gerekiyor. Siz kentinizi başka nasıl anlatacaksınız. Alın size çok güzel bir materyal ve tanıtım. Biz ilk devre ve ikinci devre deplasmanda oynanan tüm maçlarda hakaret işittik. Batıya gidiyoruz bize dışarı deniliyor buraya geldiğimiz zaman hakaret işitiyoruz. Bu kadar da dövünülmez ki. Birde senin takımın benim takımım çıkmaya başlamış. Bu kadarı olmaz.”

 

ARAS: BİRLİKTE OLMAMIZ GEREKİYOR

Vanspor’un kazanması durumunda lider ile puan farkının 6’ya düştüğünü kaydeden Aras son olarak, “Biz Karacabeye gittik ve 5-0 yenildik. Şimdi de onlar gelecek biz yine onları çok güzel bir şekilde ağırlayacağız. Lider ile aramızda şu anda 9 puan var. Lider bu haftayı bay geçiyor. Biz evimizde kazandığımız takdirde puan farkı 6’ya düşüyor. Biz artık kafaya oynuyoruz. Biz çok iyi bir şekilde liderliğe oynuyoruz. Sizler gazetecisiniz. Hafta içinde olumlu olumsuz kimin yazılarını okudunuz? Ne yazık ki yok. Varsayalım ki Karacabey bize burada da 5 tane attı. Ne yapacağız? Hayat bitti mi diyeceğiz. Bu olmaz. Bu yüzden takım olmamamız ve birlikte olmamız gerekiyor.” İfadelerini kullandı.


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim