Çözüm süreci ile birlikte huzurun toplum tarafından benimsendiğine dikkat çeken AK Parti Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Artık faili meçhulleri geride bıraktık. Aydınlık bir gelecek için emin adımlarla ilerliyoruz. Bölgemizden silah sesleri değil, kardeşlik, huzur ve istikrar sesleri yükseliyor.” Dedi.

 

Gökkuşağı Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İyilikder, Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformunu ziyaret eden AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, İslami sivil toplum kuruluşlarının Allah’ın rızasını benimseyebilecek hassasiyete sahip bir gençlik yetiştirilmesinde öncü rol üstlendiğini söyledi.

 

ALPASLAN: KARDEŞLİK HUKUKUNU GÜÇLENDİRMELİYİZ

Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, kardeşlik hukukunun önemine dikkat çeken Faruk Alpaslan, “İnsanımız arasına sokulmak istenen kin ve nefret tohumlarını, kardeşlik hukukumuzla etkisiz hale getireceğiz. Allah bizleri tanışalım diye kısım kısım yarattı ve bir birimize kardeş yaptı. Allah’ın kardeş yaptığını hiçbir güç düşman yapamaz. Yıllardır halkımızın arasına düşmanlık sokmak isteyenlerin oyunları bozuldu. 40 binden fazla insanımızın canından olmasına neden olan çatışma sürecini, AK Parti Hükümetleri bitirdi. Açılımın ardından başlatılan çözüm süreci ile herkes derin bir nefes aldı. Çözüm sürecinin üzerine inşa edildiği, önemli temellerden bir tanesi kardeşlik hukukudur. Kardeşlik hukukumuzun daha güçlü hale getirilmesi için, sivil anayasa ile herkesin eşit vatandaşlık kapsamındaki haklarının, teminat altına alınması gerekiyor. Etnik, kültürel, inanç ve siyasi farklılıkların zenginlik olarak değerlendirildiği, her kesimin varlığını garanti altında göreceği ve sahiplenebileceği sivil bir anayasanın yapılabilmesi için, yeterli meclis çoğunluğuna sahip olmak gerekiyor. Bu nedenle sandığa giderken oyumuzu şu vekil veya bu ideolojinin partisi için değil, tercihimizi kardeşlik hukukunun teminat altına alınmasından yana kullanmalıyız” dedi.

 

“TEMSİLDE ADALET, YÖNETİMDE İSTİKRAR ŞART”

Yıllardır Türkiye’de yaşanan çatışmalar nedeniyle çok sayıda insan kaybının yanında önemli miktarda ekonomik kaybın da yaşandığına değinen Faruk Alpaslan, “Bir yandan insanımızın kanı akıtılıp, cansız bedenler toprağa düşerken, diğer yandan da ekonomik olarak ciddi bir çöküş yaşadık. Ülkemizin ekonomik kaynakları, kardeşliğimizi bozmak isteyenlerce kanımız akıtılarak tüketildi. Özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerimizde, bırakın yeni yatırımların yapılmasını, var olan yatırımlar dahi birer birer kapandı. 13 yıllık AK Parti Hükümetleri döneminde ülkemiz ve bölgemiz yeniden inşa dönemi yaşadı. Okullardan duble yollara, hava ulaşımından hastanelere, uçak ambulanslardan hızlı trenlere kadar bir çok konuda, Cumhuriyet döneminin tamamında yapılmayan yatırımlar yapıldı. Yapılan yatırımlar yeterli mi? Hayır elbette yeterli değil. Altyapıya yönelik olarak yapılan yatırımlar üzerinde başta Van olmak üzere, bölgemiz ekonomik olarak ayaklarının üzerinde kalkıp sıçramalıdır. Çözüm süreci ile birlikte gelişmeye başlayan ekonomik sıçramanın en önemli iki unsurundan bir tanesi huzur, diğeri ise yönetimde istikrardır. Çözüm süreci ile sağlanan huzuru, sivil anayasa ile kalıcı hale getirmemiz bu nedenle çok önemli. Ayrıca ülkemizin yönetim sisteminin hem temsilde adalet, hem de yönetimde istikrar sağlayacak şekilde yeniden yapılandırılması gerekiyor.  Yeni anayasa ile huzurun kalıcı hale gelmesinin, Başkanlık sistemi ile de istikrarın sağlanmasının ardından, Van ve bölgemiz hızlı bir ekonomik gelişme yaşayacaktır. Bu nedenle 7 Haziran’da tercihimizi huzur ve istikrardan yana kullanmalıyız” diyerek Yeni Türkiye’yi AK Parti tarafından inşa edildiğine dikkat çekti.

 

“STK’LARIN ÖNCÜLÜĞÜNE BÜYÜK İHTİYAÇ VAR”

Toplumun kardeşlik hukukunun pekişmesinde, huzur ve istikrarın gelişmesinde Sivil Toplum Kuruluşlarının üstlendiği öncü rolü çok önemsediğinin altını çizen Faruk Alpaslan, “Van ve bölgemizde kardeşlik hukukumuzu zedeleyerek çıkardıkları kavgayı sürdürmek istiyorlar. Kardeşleri bir birine düşürmek isteyenlerin oyununu sağduyulu ve inançlı halkımız bozdu. Ancak gençlerimizin de aynı inanç ve şuur ile yetişmesi, oynanmak istenen oyunların farkına varması ve oyuna gelmemesi gerekiyor. Yaşadığımız ve yaşayabileceğimiz zorlukları aşabilmemiz için, gençlerimizi Allah rızasını benimsemiş, kardeşlik hukukunun farkında, İslami ve insani hassasiyetlere sahip olarak yetiştirmeliyiz. Sad-i Nursi gibi büyük bir âlimi çıkarmış, manevi değeri olan bu toprakların evlatları olarak bizler, gençlerimize ve geleceğimize sahip çıkmalıyız. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu yöndeki faaliyetlerinizde her zaman birlikte olacağız” dedi. Ziyarette AK Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha’nın yanı sıra Gökkuşağı Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İyilikder, Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu Başkan ve Yöneticileri de hazır bulundu. 

Editör: TE Bilisim