Başkale ilçesinde esnaf ziyareti yapan AK Parti Milletvekili, Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici ve Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, esnafla sohbet etti, sorunların çözümü için yetkililerle görüştü.

 

Başkale'de yapılan esnaf ziyareti sırasında, gerek esnaf ve halk tarafından iletilen sorunların çözümü için ilgili kurumları arayarak gereğinin yapılmasını isteyen AK parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, "Başkale’ye sık sık gelerek halkımızın sorunlarının çözümü için çalışmak istiyoruz. Bizim görevimiz sizlere hizmet etmek, sorunlarınıza çözüm üretmek. Ancak bundan rahatsız olanlar bizim sizlerle görüşmemizi ve Başkale’ye hizmetin gelmesini istemiyorlar. Oysa siyaset topluma, insana hizmet aracıdır, baskı aracı değildir” dedi. 

 

FARUK ALPASLAN, ‘BAŞKALE’NİN HİZMET SİYASETİNE İHTİYACI VAR’

Sıcak diyalogların yaşandığı esnaf ziyaretinde gösterilen ilgi ve alakadan memnun olduklarını dile getiren AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Ben Başkale’nin evladıyım. İlçeme hizmet etmek benim için en büyük mutluluktur. Başkale’de yaşanan sorunların çözümü için çalışıyoruz. Yaşanan işsizlik nedeniyle Van’ın en çok göç veren ilçesi durumunda olan Başkale’yi, göç alan ilçe yapmak için adımlar atıyoruz. Başkale Meslek Yüksek Okulu’nun Başkale’de eğitim vermesini sağlayacağız. Bunun için yer tespiti yapıldı, ihale süreci için çalışmalar yapılıyor. Ancak kendi binası yapılıncaya kadar, Başkale Yatılı Bölge Okulu Binası, Başkale Meslek Yüksek Okulu olarak hizmet vermek üzere hazırlanacak. Yeni Başkale Devlet Hastanesi’nin yapımı için start verildi. Hastanenin yapılacağı yer belirlendi ve kısa sürede ihalesi tamamlanarak temeli atılacak. Ayrıca 6-7 Ekim olaylarında yakılan sağlık ocağımız kısa zamanda yeniden hizmet verir hale gelecek. Süt Üreticileri Birliğini aktif hale getirip hayvancılığı destekleyeceğiz. Güzeldere Tüneli tamamlanarak ölüm virajları sona erecek.  Esnafımızın yüzünün gülmesi, gençlerimizin işsizlikten kurtulması için Başkale’nin hizmet siyasetine ihtiyacı var. Siyasi görüşü ne olursa olsun, halkımızın her türlü sorunuyla ayırım yapmadan ilgileneceğiz.” dedi. 

 

FARUK ALPASLAN, ‘GELİNCİK SINIR KAPISI, GELİR KAPISI OLACAK’

Sınır ili Van’ın sınır ilçesi durumunda olan Başkale’nin Gelincik Sınır Kapısı’nın bir an önce gelir kapısı haline dönüştürüleceğini söyleyen Faruk Alpaslan, “Başkale’nin ismi, yapılan yatırımlar, üretilen ürünler ve verilen hizmetlerle anılacak. Çünkü sınır ilçesi olarak yaptığımız ticaretin Gelincik Sınır Kapısı’ndan yapılmasını sağlayacağız. Böylece hem ticaretimiz meşru olacak, hem de daha çok ticaret yaparak kazancımız artacak. Ayrıca sınırda yaşanan can kayıpları da olmayacak. İş aş sahibi olan gençlerimiz ilçemizde yaşamaya devam edecek. Başkale terk edilen değil, yaşamak için tercih edilen ilçe olacak.” dedi. 

Editör: TE Bilisim