KAYSERİ'de FETÖ operasyonu kapsamında Mart 2014'te Ak Parti'den istifa eden eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Ak Parti eski İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı ve İngiltere Kayseri Fahri Konsolosu olan Mahmut Hiçyılmaz’ın da bulunduğu 120 işadamı ve siyasetçi için gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 9’unun yurt dışında bulunduğu belirlenirken, diğerleri gözaltına alındı.

 

 

İSTİFA EDEN AK PARTİLİ VEKİL LİSTEDE

Gözaltı kararı bulunanlar ve ev ile işyerlerinde arama yapılanlar arasında AK Parti’den iki dönem milletvekilliği yaptıktan sonra 17-25 Aralık operasyonu sonrası istifa ederek bağımsız kalan eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya da bulunuyor.

 

ESKİ VEKİL YURT DIŞINDA

Şüphelilerden eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 9’unun yurt dışında olduğu belirlendi. Diğer 111 kişi için gözaltı işlemi yapılırken, ev ve işyerlerinde yapılan aramada bilgisayar ve dokümanlara el konularak, imajları alındı.

 

 

AHMET ÖKSÜZKAYA KİMDİR?

Ahmet Öksüzkaya, 25 Temmuz 1960'ta Kayseri'de doğdu. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Nebahat'tir.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir; Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. 

Mali müşavirlik yaptı. Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Üyesi oldu. Meslek Odasında Genel Sekreterlik ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Delegesi olarak görev yaptı. Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 

23. Dönemde Kayseri Milletvekili seçildi. Orta düzeyde İngilizce bilen Öksüzkaya, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Editör: TE Bilisim