AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız suikastten son anda düzenlenen operasyonla kurtuldu. Şanlıurfa Suruç'ta dün polis ve jandarma tarafından ortak bir operasyon yapılmıştı. Operasyonda 4 canlı bombanın çeşitli patlayıcı ve silahlarla ele geçirildiği duyurulmuştu. 

Teröristlerin kaldığı evde yapılan aramada, bir adet tabanca, bir adet susturucu, bir adet kaleşnikof, 420 gram plastik patlayıcı, bir adet pompalı tüfek, 12 metre kablo, 2 adet roket başlığı, 2 telsiz, 24 adet elektrikliye çevrilmiş kapsül, bir adet avometre, silahlara ait şarjör ve mermiler, saldırı hazırlığında kullanılacak 8 adet pil, elektrik ve şeffaf bantlar, kullanma kılavuzu ele geçirildi.

 

 

HALİL İBRAHİM YILDIZ KİMDİR?

 

11 Eylül 1976'da Şanlıurfa Suruç'ta doğdu. Baba adı Osman, anne adı Cemile'dir. Avukat; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.  Serbest avukatlık yaptı. Adalet Komisyonu ve AK Parti MKYK üyesidir.  Çok iyi düzeyde Kürtçe ve iyi düzeyde İngilizce bilen Yıldız, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim