AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Memur-Sen Van İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

 

Memur-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, sendika üyeleri ile gündeme dair görüş alışverişinde bulundu. Yaklaşık bir saat süren görüşmeye AK Parti yönetim kurulu üyeleri ile Memur-Sen ve Memur-Sen’e bağlı sendika yöneticileri ve üyeleri tanışıldı. Tanışma faslının ardından konuşan Başkan Soğanda, göreve geldikleri günden bu yana sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini ve Van söz konusu olunca el ele hareket ettiklerini ifade etti. Soğanda, “Biz bu şehri STK’larla, iş adamlarıyla ve basınla birlikte yöneteceğimizi seçim zamanı milletvekillerimizle söylemiştik. Eksik gördüğünüz konularda eleştiri yapmak sizlerin en doğal hakkı. Makam ve mevkii gelip geçicidir. Önemli olan Van adına, ülke adına bir şeyler yapmaktır” dedi.

 

2019 yılının yerel ve genelde çok önemli olduğunu da ifade eden Başkan Soğanda, “Bizler 2019 hazırlıklarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. 2019 yılı Türkiye’nin 2023 vizyonunda son virajıdır. Allah’ın izniyle ülkemiz için, İslam coğrafyası için huzur ve refah adına hep birlikte 2019 yılının önemine istinaden beraberce elimizi taşın altına koyarak çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

Memur-Sen Van İl Başkanı Hikmet Bilgin ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilin sorun ve sıkıntılarının hep beraber masaya yatırılmasının kendilerini mutlu ettiklerini ifade etti. Başkan Bilgin, “Bu milletin geleceği ile ilgili idealleri olan, bu konuda söyleyecek sözü, gücü, birikimi ve projeleri olan, gücünü ve birikimini milletin ve ümmetin değerlerinden alan ve medeniyet değerlerimizin yeniden inşası ve ihyası için yarınlara dair söyleyecek sözü olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Özlük ve özgürlük mücadelesi verirken, mazlum ve mağdurların sesi olma misyonunu da üstlenmeyi hedefliyoruz. Sendika olarak, medeniyetimizin ihyası, geleceğimizin inşası için çaba harcıyoruz ve bu sıkıntılı süreçte bütün sivil toplum kuruluşları olarak elimizi, bedenimizi taşın altına koyma vaktinin geldiğini, hatta geçtiğini belirterek sorumluluklarımızın bir hayli fazla olduğunun farkındayız. Van paydasında STK olarak üzerimize düşeni her zaman için yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim