AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal yaptığı açıklamada, ''Değerli arkadaşlar İstanbul, Bursa, Düzce, Niğde başkanları istifa etti. Ankara yarın istifa edeceğini açıkladı. Balıkesir Belediye Başkanı istifa etmezse, bunun sonuçları demokratik yolla tartışılır yeni kararlar alınır'' ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal MYK sonrası yaptığı açıklamada "Kasım ayı son haftasında il kongrelerine başlayacağız ve Mart sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Büyük Kongre için olağan tarih olarak da 12 Eylül gibi görüyoruz ama bu tarihte bir değişiklik olabilir" dedi.

''AYNI ADIMI BEKLİYORUZ''

İstifası istenen belediye başkanları ile ilgili de konuşan Ünal, özellikle Balıkesir Belediye Başkanı'nın halen direnmesi konusunda şunları söyledi:

''Biz şunu biliriz ki mahkeme kadıya mülk değildir. Hiçbir makam hiç kimsenin ebedi mülkü de değildir, üzerine tapulu hiç değildir. Hepimiz bir gün yerlerimizi, aynı görevleri çok daha büyük heyecanla, çok daha fazla enerjiyle, çok daha büyük vizyonla yerine getirecek birilerine bırakırız.  AK Parti, meselelere bu şekilde bakar. İstanbul, Bursa, Düzce ve Niğde belediye başkaları istifa etti. Ankara da yarın istifa edeceğini açıkladı. Balıkesir Belediye Başkanı'ndan da istifa adımını bekliyoruz. İsimler üzerinden meseleyi konuşmayı doğru bulmuyoruz. Çekilme talebi gerçekleşmezse demokratik yöntemler tartışılır ve devreye koyulur. İstifa edilmezse yeni kararlar alınır.''

''UCUZ BİR SİYASİ HAMLE''

Ünal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısı için "Bu, çok ucuz bir siyasi hamle. Bizim gündemimizde herhangi bir şekilde bir erken seçim yok. Bizim, milleti de bir seçim külfetine taşımak gibi bir niyetimiz yok. Bunu açık ve net bir şekilde ifade ediyorum, bizim gündemimizde bir erken seçim yok" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim