Darbe girişimi sonrası, 17-25 Aralık sürecinin ardından kendi içinde başlattığı FETÖ temizliği çalışmalarını yoğunlaştıran Ak Parti'de bu yapıyla irtibatlı olduğu tespit edilen 80 teşkilat yöneticisinin istifası istendi.

 

Milliyet'in Ak Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, MYK'nın son iki toplantısında kongre takvimi de ele alındı. Ak Parti'de ilçe kongreleri Ekim 2014'te, il kongreleri ise Ocak-Şubat 2015'te tamamlanmıştı. Parti tüzüğü ve yürürlükteki yasal mevzuat uyarınca kongreler 2 yıldan az, 3 yıldan fazla sürede yapılamıyor. MYK'da yapılan değerlendirmeler sonucu partide kongre takvimine 2017 başı itibariyle start verilmesine karar verildi. Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Ak Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, "2017 Ocak itibariyle bu süreci başlatıyoruz. 2017 içinde kongrelerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

 

'Yıpratma kampanyası'

Parti içinde yürütülen 'FETÖ temizliği' çalışmalarına ilişkin soruları da yanıtlayan Ataş, özetle şunları söyledi: "2014'teki kongre sürecinde zaten ciddi bir eleme yapılmıştı. Buna rağmen son dönemde kamuoyunda Ak Parti'yi yıpratmaya yönelik bir kampanya yürütülüyor. Ama biz bu oyuna gelmeyiz."

 

Ataş, şöyle devam etti: "FETÖ ile irtibatlı yönetici seviyesinde 70-80 civarında kişinin istifası istendi. Bunların bir kısmı istifa etti. Yeni ihbarlar geldikçe de değerlendiriyoruz. Kılı kırk yaran bir hassasiyetle çalışıyoruz. Teşkilat Başkanlığı görevine geldiğim 1 yıl içinde 120 ilçe yönetiminde değişiklik gerçekleşti. Bu rakam sanki tamamı FETÖ ile ilgiliymiş gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Doğru değil. Pek çok nedenle değişiklik oluyor."

Editör: TE Bilisim