Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan 8 askerin şehit ateşi Van’ın Erciş ilçesine düştü. Operasyonda şehit olan Erciş nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik’in babası ile son konuşması yürek dağladı. Şehit Çevik, babasına “Van gelirsem ancak şehit olarak gelirim.” Demiş...

 

Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın 41. gününde de şehit haberleri geldi. TSK'dan yapılan açıklamada, Afrin'deki 1083 rakımlı tepede 100 kişilik PYD/YPG’li grubu, tünellerden çıkarak ağır silahlarla askerlere saldırdı. Saldırıda, 8 askerin şehit olduğu, 26 güvenlik görevlisinin yaralandığı açıklandı. 8 askerin şehit düştüğü saldırı da şehit ateşi Erciş’e düştü. Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik’in şehit haberi önceki gece baba evine verildi. 26 yaşındaki Rıdvan Çevik’in şehit haberinin verildiği ailesi haberi vakurla karşılayarak “Vatan sağ olsun” dedi. Çevik’in babasıyla konuşması ise yürekleri dağladı. Banka emeklisi baba Zeynel Çevik, telefonda görüştüğü oğlundan istifa etmesini istediğini, oğlunun ise ancak şehit düştüğü zaman dönebileceğini söylediğini anlattı. 26 yaşındaki şehit nişanlıydı ve kısa bir süre sonra düğün yapmak için gün sayıyordu.

 

 

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Afrin’in kuzeybatı kırsalında, Hatay’daki Akbaba Hudut Karakolu’nun karşısına düşen Mehmedli, Bilalko ve El Maski köylerinin arasındaki 1083 rakımlı tepeye dün sabah teröristler sızma girişiminde bulundu. Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri ile korucular, teröristleri püskürttü. Ancak sisli havayı fırsat bilen 100 kişilik PYD/PKK’lı grup, öğle saatlerinde bu kez kalın beton duvarlarla örülmüş tünellerden sızmaya çalıştı. Teröristler omuzda taşınan füze, roketatar ve doçkalarla saldırdı. Güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

 

F-16’LAR BOMBALADI

Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, 1083 rakımlı tepe, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı. Hava desteği ve yaralıların tahliyesi için kalkan ve bölgeye ulaşan ATAK helikopterler de teröristler tarafından saldırıya uğradı. İsabet alan bir helikopter, bölgeye iniş yapamayarak geri çekildi. Ateş noktalarının radarlar ile tespit edilmesinin ardından F-16’lar havalandı. Jetler teröristlerin bulunduğu bölgeler ve kaçış noktalarına bomba yağdırdı. Bombardımından sonra bölgeye inen helikopterler, durumu ağır olan yaralıları alarak Hatay ve ilçesi Kırıkhan’daki hastanelere getirdi.

 

 

TSK AÇIKLAMA YAPTI: 8 ŞEHİR 26 YARALI

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK), gece peş peşe 2 açıklamayla 8 askerin şehit olduğunu, 20 askerin yaralandığını açıkladı. İlk açıklamada, “5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 7 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır” denildi. Kısa süre sonra gelen ikinci açıklamada ise 3 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şehit sayısı 8’e, yaralı sayısı 26’ya yükseldi. Çatışmada 2 ÖSO askeri şehit oldu, 2’si yaralandı. 22 terörist etkisiz hale getirildi. 1’i yaralı 2 terörist sağ ele geçirildi.”

 

 

ÇEVİK: ŞEHİT OLARAK DÖNERİM

Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik’in (26) Van’ın Erciş İlçesi’nde yaşayan ailesine acı haber verildi. Banka emeklisi baba Zeynel Çevik, telefonda görüştüğü oğlundan istifa etmesini istediğini, oğlunun ise ancak şehit düştüğü zaman dönebileceğini söylediğini anlattı.

 

 

ACI HABER AİLESİNE VERİLDİ

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda çıkan çatışmalarda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik’in şahadet haberi Erciş’teki ailesine ulaştı. Şehidin ailesinin kaldığı eve büyük bir Türk bayrağı asıldı. İzmir Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığında görevli Şehit J. Uzm. Onb. Rıdvan Çevik, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye’nin Afrin bölgesinde çıkan çatışmada şehit oldu. 26 yaşındaki Rıdvan Çevik’in şahadet haberi Vanyolu Mahallesi’nde ikamet eden ailesine İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba, Emniyet Müdürü Can Candaş ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Acar tarafından iletildi. Acılı haberi alan ailesi ise şahadet haberini vakurla karşılayarak “Vatan sağ olsun’ dedi. Şehidin nişanlı olduğu ve yakında düğün yapacağı belirtildi.

 

 

ERCİŞ ŞEHİDİ TOPRAĞA VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 26 yaşındaki Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in cenazesi, Van'ın Erciş ilçesinde toprağa verildi. Van'dan helikopterle Erciş ilçesine getirilen şehit Çevik'in naaşı, silah arkadaşlarının omzunda Hz. Ömer Camisi'ne taşındı. Cenaze törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şehidin tabutu başında bekleyen yakınlarına sarılarak, teselli etti. Caminin avlusunda bekleyen vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarıyla tekbirler getirdi.    

 

 

NİŞANLISI TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Şehidin annesi Leyla Çevik, ağabeyi Ahmet Çevik, nişanlısı Seda Derin ve yakınları, duygusal anlar yaşadı. Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın kıldırdığı namazın ardından, tekbirler eşliğinde Çınarlı Mezarlığı'na götürüldü. Cenazeye, yaklaşık 100 metre uzunluğunda bayrak açıp yürüyerek eşlik eden vatandaş, "Ne mutlu Türküm diyene", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ya Allah Bismillah Allah'u ekber", "Her Türk asker doğar" sloganları atarak tekbir getirdi. Dualarla toprağa verilen şehit için silah arkadaşları mezarlıkta saygı atışı yaptı.

 

 

BAKAN ARSLAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Şehidin babası Zeynelabidin Çevik'e Türk bayrağı takdim eden Bakan Arslan, cenazenin toprağa verilmesinin ardından, Hz. Ömer taziye evinde aileye başsağlığı dileyerek ilçeden ayrıldı. Şehit Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in kısa süre önce nişanlandığı öğrenildi. Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İHA-AA)

Editör: TE Bilisim