Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 176 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Devam etmekte olan süreçte Adnan Oktar ile birlikte 38 kişi tutuklandı.


FETÖ ağı gibi bir suç şebekesi olduğu belirtilen Adnan Oktar'ın örgütüne bağlı 176 kişi hakkında tutuklama talebi geldi. Örgüt üyeleri iki grup halinde adliyeye sevk edildi.

 

176 ŞÜPHELİNİN TUTUKLANMASI İSTENDİ


Adnan Oktar, Didem Ürer, Alev Babuna, Ayşegül Hüma Babuna ve Ahmet Oktar Babuna'nın da bulunduğu 176 şüpheli, "Örgüt kurma", "Çocukların cinsel istismarı", "Cinsel saldırı", "Reşit olmayanla cinsel ilişki", "Çocuğun kaçırılması veya alıkonulması", "Tehdit", "Şantaj", "Hürriyeti tahdit" suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 7 şüpheli ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

 

ADNAN OKTAR TUTUKLANDI


"Adnan Oktar" grubuna yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye getirilen 39 şüpheli tutuklandı.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilen 176 şüpheliden 39'unun işlemleri tamamlandı.

 

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanan aralarında Adnan Oktar'ın da olduğu 39 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

135 şüphelinin hakimlikteki işlemleri ise devam ediyor.

Editör: TE Bilisim