Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla kentte hareketliliğin artmaya başladığını belirten Özbey, seçimlerde en önemli görevin gençlere düştüğünü söyledi.

Seçim meydanlarında ve seçim çalışmalarında gençlerin her zaman ön planda olduğunu aktaran Özbey, bu nedenle belediye başkanlığı, encümenlik ve belediye meclislerinde genç adaylara ağırlık verilmesini istedi.

Gelinen aşamada gençlerin siyasetin çekirdeğinde yer aldığını, gençlerin kendilerini geliştirmesiyle ülkenin gelecek hedeflerine ulaşabileceğini vurgulayan Özbey, şunları kaydetti:

“Önümüzde yerel seçimler var. Koltuğa değer katabilecek Necdet Takva aday olarak gösterildi. Bu yolda tek değil, her zaman gençler olarak adayımızın yanında yürüyeceğiz. Yerel seçimlerde Van’ın Türkiye tarihindeki en yüksek oyu alacağına inanıyoruz. Adayımız halk tarafından sevilen bir insan. Bugüne kadar yürüttüğü görevlerinde de önemli başarılar elde etti. Seçim ortam çok rahat. İnsanlara dokunma kısmına ağırlık vermemiz gerekiyor. Van’ın seçmen sayısı her seçimde 10-15 oranında artıyor. Bunlarda genç seçmenler. Gençler bu nedenle seçimlerde önemli rol oynuyor. Bu nedenle seçimlerde genç adaylara ağırlık vermesi önemlidir.”

Siyasette daha aktif rol alan gençler sayesinde ülkede genç bakanların, milletvekillerinin, belediye başkanlarının yetişebileceğini aktaran Özbey, şöyle devam etti:

“25 yaşındaki bir bakanın göreve gelmesi ülkenin gelişmesine de katkı sağlayacaktır. İsteyen ve kendini geliştiren gençlerimiz bu siyasette önemli görevler yürütebilecektir. Gençler şu anda 18 yaşında seçime girebiliyorlar. Bunun değerlendirilmesi lazım. Gençler sayesinde daha umutlu, kendine güvenen gençler yetişebilir. Yerel seçimlerde adayımızın halkla iç içe olması diğer partileri zorlayacaktır. Gençliğin en yoğun olduğu illerden biri Van. Gençliğin kazanılabilmesi için istihdam sorunun çözülmesi gerekiyor. Yatırımların kendi memleketlerine yatırım yapmasıyla istihdam sorunu ortadan kalkar. Böylece insanlar siyasi görüşünü daha iyi ortaya koyabilecektir. Gençlerin kendilerini özgürce ifade edebilmeleri için seçimlerde özellikle belediye meclislerde daha fazla yer almalıdır. Yerel yönetimlerde gneçlerin beklentilerinin karışlanabilmesi, gençlere yönelik projelerin başlatılmasında genç meclis üyeleri etkili rol oynayacaktır. Bu nedenle gençlere seçimde daha fazla yer verilmeli.”

Editör: TE Bilisim