Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van ve Bitlis'te 72 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor.

 

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Van'da dün etkisini gösteren kar yağışı ve tipi nedeniyle 62 mahalle ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Açıklamada, ekiplerin yolları kapanan mahallelerde kar temizleme çalışmalarını aralısız sürdürdüğüne yer verildi.

 

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü sitesinde yer alan açıklamada ise bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçmesinin beklendiği belirtildi. Akşam ve sabah saatlerinde yaşanan buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıda bulunulan açıklamada, hava sıcaklıklarında 2 ile 6 derece arasında artış beklendiği, yer yer sis ve pus oluşabileceğine işaret edildi. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de bölge genelinde kapalı karayolunun bulunmadığını belirterek, Van-Ağrı karayolu üzerindeki Tendürek geçidi, Van-Bahçesaray Karapet geçidi, Van-Hakkari Güzeldere geçidi gibi önemli noktalarda ekiplerin tuzlama ve yol genişletme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü aktardı.

 

BİTLİS

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yücel İlarslan, yaptığı açıklamada, dünden bu yana etkisini gösteren kar yağışından dolayı, il merkezi ve ilçelere bağlı 10 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.  Kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmalarını aralıksız devam ettiğini bildiren İlarslan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini ancak vatandaşların asılsız ihbarlarda bulunmamasını istedi.

 

Kar yağışının etkili olduğu günden bu yana 142 köy yolunun kapandığını ancak bu yollardan 132'sini açtıklarını ifade eden İlarslan, bugüne kadar bin 350 kilometre karla mücadele çalışması yürüttüklerini dile getirdi. Öte yandan sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Tatvan karayolu Rahva mevkisinde ise trafik kontrollü olarak sağlandı. Ulaşımın güvenli sağlanması için karayollarında görev yapan trafik polisleri ise sürücüleri, kar lastiği ve zincir takmaları yönünde uyarıda bulundu.

 

Dün akşam itibariyle etkili olan kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği Hizan ilçesinde de yağışı eğlenceye dönüştüren çocuklar, sokaklarda kaymanın keyfini yaşadı. Hakkari ve Muş genelinde kapalı köy yolları karla mücadele çalışmaları sonucunda tekrar ulaşıma açıldı. 

Editör: TE Bilisim