Van Büyükşehir Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle 600 kişiye girişimcilik belgesi verilecek.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve KOSGEB işbirliği ile 600 kursiyere ’Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ verilmeye başlandı. Kadın Yaşam Merkezinde 30 kişilik gruplar halinde usta eğitmenler tarafından verilen eğitimler, her grup için 4 gün sürecek. Eğitimlerini başarıyla tamlayan kursiyerlere daha sonra törenle sertifikaları verilecek.

Bir kadın girişimci olarak kursa geldiğini belirten 26 yaşındaki Hediye Işık, “Van’da yaşıyorum, inşallah kursun ardından aldığım girişimcilik belgesi ile bayan kuaförü açmayı planlıyorum. Böyle bir hizmet için Van Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Girişimcilik kursuna gelen ve alacağı belge ile iş yeri açacağını söyleyen 25 yaşındaki Fırat Yaşar da, “Van’da olmayan bir hizmeti Van’a getirmeyi planlıyorum. Bu hizmet ile Van’da iyi işler yaparak, iyi bir girişimcilik örneği göstereceğim. Umarım tüm hayallerim gerçekleşir. Bu kurs için belediyemize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim