Seçimler çalışmalarına hız veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) kapı kapı dolaşarak insanlara yeni yaşam projesini anlatıyor. HDP'liler gittikleri her yerde büyük ilgiyle karşılanırken, ayrıca AK Parti’den HDP’ye de katılımlar sürüyor. Son olarak Saray ve Özalp ilçelerinde görev yapan 6 belediye meclis üyesi istifa ederek HDP’ye katıldı.

 

SARAY

2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Belediye Meclis Üyeliğine seçilen ancak daha sonra AK Parti'den istifa ederek çalışmalarını bağımsız olarak sürdüren Emin Şenkal, İsmail Tekin ve Süleyman Korkmaz düzenlenen törenle HDP'ye katıldı. HDP seçim bürosu önünde yapılan katılım törenine aralarında Saray Belediye Eş Başkanı Kadir Çalışkan, HDP Saray İlçe Eşbaşkanları Şahabettin Bilmez Mürşide Sevmiş, DBP Saray İlçe Eş Başkanları Hilmi Ayaydın, Süreyya Zengin ve Belediye meclis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda partili katıldı. 

 

Törende konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Saray İlçe Eş Başkanı Hilmi Ayaydın, Kürtlerin ve yeni yaşam savunucularının önüne konulan yüzde on barajı yetmezmiş gibi şimdi de HDP'ye saldırıların arttığına dikkat çekerek, "Bu Kürtlerin vicdanında kabul edilemez bir durumdur. Bugün bağımsız siyaset yapan arkadaşlarımızın partimize katılımı bizim açımızdan oldukça önemlidir. Bu nedenle arkadaşlarımızın HDP ye katılımını kutluyoruz." Dedi. Konuşmaların ardından 3 kişiye HDP rozeti takıldı.

 

ERCİŞ

Erciş'te HDP'ye olan ilgi her geçen gün artıyor. Üç ayrı koldan devam eden seçim çalışmaları kapı ziyaretleri, halk toplantıları ve ev ziyaretleri ile devam etti. Yukarı TOKİ Adnan Menderes Cami Taziye evinde gerçekleşen halk toplantısına Erciş Belediyesi Eş başkanı Diba Keskin, HDP PM Üyesi Mustafa Avcı, DBP Erciş İlçe Eş Başkanı Abdurrahman Turan, HDP Erciş İlçe Eş Başkanı, Seval Çadırcı ve çok sayıda kişi katıldı.

 

Toplantıda konuşan Mustafa Avcı, HDP'nin sadece siyasi bir parti olmadığını aynı zamanda herkesin adresi olan bir hareket olduğunu söyleyerek sistem muhalifi olması anlamında diğer siyasi partilerden ayrı bir yerde durduğunu ifade etti. Yukarı Işıklı'da kadınların katıldığı geniş kapsamlı toplantının yanı sıra Çınarlı mahallesinde gerçekleştirilen ziyarete HDP Van Milletvekili adayı Lezgin Botan, Erciş Belediye Eşbaşkanı Diba Keskin ve HDP Erciş İlçe Eşbaşkanı Selçuk Aladağ katıldı. HDP'li heyetin çalışmaları daha sonra Vanyolu mahallesinde gerçekleştirilen kapı ziyaretleri ile devam etti.

 

TUŞBA

HDP Milletvekili Adayı Tuğba Hezer, seçim çalışmaları kapsamında Van’ın merkez ilçe Tuşba’ya bağlı Beyüzüm ve Seyrantepe mahallesinde kadınlar ile bir araya geldi. Hezer’e, DBP İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin, HDP Tuşba ilçe eşbaşkanı ve çok sayıda partili kadın eşlik etti. Onlarca kadının katıldığı toplantıda konuşan Hezer, kadının toplumdaki rolüne dikkat çekerek, “Kadın toplumun yarısıdır; ancak kadınlar toplumda görülmüyor. Dünyanın bütün işini kadınlar yapıyor; ancak kadınlara yeteri kadar değer verilmiyor. Bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için barajın yıkılmasıyla toplumdaki kadın ve erkek eşitsizliğini ortadan kaldıracağız” dedi. DBP İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin ise HDP’nin Adana ve Mersin’deki binalarına yapılan bombalı saldırıya değinerek, “Bombalı saldırıda DHKP-C değil de direk sorumlusu AKP’dir” diye konuştu.

 

İPEKYOLU

Seçim çalışmalarına sayılı günler kalırken, HDP seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. HDP Milletvekilli Adayı Yurdusev Özsökmenler beraberinde ki HDP PM üyesi Cüneyt Caniş, HDP ve DBP İpekyolu İlçe Örgütü üyeleri ile birlikte Esenler Mahallesi Demokratik Halk Derneği açılışına katıldı. Çok sayıda yurttaşın katıldığı açılış törenin yapıldığı alan HDP bayrakları ile süslenirken vatandaşlar ise çalınan müzikler eşliğinde halay çekti. Saygı duruşunun ardından konuşan HDP PM üyesi Cüneyt Caniş, vicdanlı her insanın sandığa giderken 2 şeyi iyi düşünmesi gerektiğini, bunlardan bir tanesinin Roboski diğerinin ise Kobanê olduğunu ifade ederek, Kürt halkının ve diğer halkların bu 2 sebeple AK Partiyi sandığa gömmesi gerektiğini söyledi.

 

ÖZSÖKMENLER: DAİŞ ERDOĞAN’DIR

Ardından konuşan HDP adayı Özsökmenler ise, IŞİD ve AK Parti’nin bir olduğunu, IŞİD’in AK Parti’nin kendisine gönderdiği silahlarla Kürt halkını katlettiğini söyledi. Özsökmenler şu ifadelere yer verdi: “DAİŞ Erdoğan’dır, Erdoğan’da DAİŞ’tir. İşte bunun için bu seçim çok önemlidir. Çünkü HDP barajı geçer ve mecliste ki yerini alırsa o zaman hem DAİŞ hem de Erdoğan durdurulmuş olacaktır. Bizler kullanacağımız oylar ile ya gerçekten barışı tesis edeceğiz ya da savaşa ortak olacağız. Sayın Öcalan’a özgürlüğün kapısını aralamak için, tüm Türkiye halklarına barış ve demokrasiyi getirmek için bizler HDP’den yana tavır alarak oy kullanacağız.” Yapılan konuşmaların ardından Özsökmenler ve vatandaşlar derneğin açılışını gerçekleştir. Özsökmenler daha sonra ilçeye bağlı mahallerde düzenlenen özgün kadın toplantılarına katıldı.

 

EDREMİT

HDP Milletvekili Adayı Adem Özcaner, seçim çalışmaları kapsamından Van’ın merkez Edremit ilçesinde halk ile bir araya geldi. Özcaner’e, HDP Milletvekili Nazmi Gür, Edremit Belediye eşbaşkanları, HDP Van ve Edremit ilçe yöneticileri eşlik etti. Ziyaret’e Edremit-Van yolu üzerinde bulunan bir tekstil atölyesinde çalışanları ziyaret ederek başlayan Özcaner, burada çalışan emekçilerin sorunları dinledi ve meclise gitmeleri durumunda emekçilerin yaşadıkları sorunları çözeceklerini belirterek, emekçilerden HDP’ye oy vermeleri talebinde bulundu.

 

Daha sonra Özcaner, Edremit yolu üzerinde bulunan Van Gölü Büyük Gıda Toptancılar Sitesi’ndeki esnaflar ile bir araya geldi. Bir iş merkezinde sitedeki esnaflar ile bir araya gelen Özcaner, AK Parti döneminde ekonomideki yaşanan istikrarsızlığa dikkat çekti. Bölge illerine AK Parti tarafından ekonomik yatırımların yapılmadığına işaret eden Özcaner, HDP öncülüğünde gelecek barış süreciyle bölgenin daha huzurlu olacağını ve bundan dolayı yatırımcıların bölgeye yatırım yapacaklarından dolayı bölgenin ekonomik istikrarının yükseleceğini kaydetti. AK Parti’nin çözüm sürecinde ciddi olmadığını; ancak HDP’nin meclise girmesiyle çözüm sürecinin daha hızlı bir şekilde ilerleyeceğini kaydeden Özcaner, bölgeye yönelik ekonomi planlarının olduğunu ve bu planların hayata geçirilmesi için de esnafın HDP’ye oy vermesi gerektiğini vurguladı. Özcaner’ın ardından esnaflar, sitenin yolları asfalt olmadığından dolayı sorun yaşadıklarını ve bu sorunun çözülmesi için de HDP’lilerden yardım istedi. Yapılan konuşmaların ardından Özcaner ve beraberindekiler, ilçeye bağlı Şehit Fırat Mahallesi’nde bulunan bir evde din alimleriyle bir araya geldi. Din alimlerine hitaben kısa bir konuşma yapan Özcaner, halklar ve inançlar arasında ittifaklar yapıldığını belirterek, “AKP, şu an dini siyasete alet etmiş ve mazlumları arkasına alarak iktidar oldu. Ancak; bugün mazlumları ezen ve katliam yapan bir zihniyeti devam ettiriyor” diye konuştu. Özcaner’in ardından konuşan alimler ise seçimde HDP’yi destekleyeceklerini açıkladı.

 

ÖZALP

Özalp Belediyesinin Bağımsız Meclis Üyeleri Seyfettin Yağız, Kutbettin Ataç ve Bilal Naz HDP'ye katıldı. Özalp HDP Seçim Bürosu önünde Özalp Belediyesi Eş Başkanları Handan Bağcı Şerefettin Özalp, HDP DBP İlçe Yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşma yapan HDP Özalp İlçe Eş Başkanı Recep Ceylancı, Kürt özgürlük hareketinin 40 yıldır verdiği mücadelenin amacı Kürtlerin ve Türkiye'de yaşayan diğer halkların birliği ve barışı olduğunu söyledi. Ceylancı, "HDP; dil, din, kimlik, cinsiyet ayırımı yapmaksızın Türkiye halklarının eşit ve özgür yaşamının savunucusudur. Bu anlamıyla arkadaşlarımızın partimize katılımı kutluyor duruşlarını selamlıyoruz.” Dedi. Konuşmanın ardından HDP'ye katılan meclis üyelerine parti rozetleri takıldı.

Editör: TE Bilisim