Yollara 1974 yılında çıkan ilk Golf, aynı zamanda kompakt sınıfın doğuşunu da simgelerken, model ilk neslinden bu yana ilk kez kapsamlı bir şekilde makyajlandı. 7 neslinin ilki hariç geniş bir makyaj operasyonu geçirmeden bir önceki nesline "elveda" diyen model, yenilenen haliyle birçok yeniliği beraberinde getiriyor.

Volkswagen, bugüne kadar tüm dünyada 3.2 milyondan fazla satılma başarısı gösteren Golf'ün yenilenen halinin dünya prömiyerini YouTube kanalı üzerinden yayınlayarak tüm dünyadan canlı olarak izlenmesini sağladı.

 

Görsel yenilikler

Lansmanda altın sarısı rengindeki Golf R modeli yer aldı. İlk bakışta göze çarpan LED gündüz farları Audi modellerini andırırken çizgi formundaki sis farları da dikkat çekiyor. Dış tasarımda; ön tampon, çamurluk ve ön farlarda küçük değişiklikler dışında çok büyük farklılıklar yok.

Ancak gerçek yenilikler, motor ve donanım seçeneklerinde ortaya çıkıyor.

 

Teknoloji ve güvenlik

MirrorLink, Android Auto ve AppleCar ile uyumlu olarak tüm akıllı telefonlarla bağlantı kurabilmeyi sağlayan yeni bilgi-eğlence sistemi yenilenen Golf'te yer alacak. Ayrıca bu sistem üzerinden anlık trafik bilgilerine de ulaşma imkanı olacak.

Gösterge paneli de modern tasarım diline uyarlanarak tamamen dijital hale getirildi.

Golf'ün belki de en büyük yeniliklerinden birisi yarı-otonom sürüş imkanı sunması diyebiliriz.

Front Assist ismi verilen güvenlik sistemi, yayaları ve hareketlerini izleyerek gerektiğinde acil fren desteği sunarak muhtemel trafik kazalarını ve yaralanmaları engellemeye yardımcı oluyor.

 

Yeni motorlar

Yenilenen Golf, biri benzinli diğeri dizel iki yeni motorla geliyor. Bunlardan benzinli olan 1,5 lt'lik turbo destekli TSI motor 130 HP gücünde olacak ve selefine göre yaklaşık 1 lt daha az yakıt tüketecek.

Bu motorda bulunan ve Volkswagen'in ACT ismini verdiği Aktif Silindir Yönetimi sistemine göre, dört silindirin ikisi gerek duyulmadığı zamanlarda pasif hale gelerek yakıt tüketimine önemli ölçüde katkıda bulunuyor.

Yine dizel motorun da 1,5 lt'lik hacme sahip olacağı ve Euro 6 standardında olacağı bilgisi paylaşıldı.

Türkiye'de satılması zor gözüken iki diğer Golf, hibrit olan Golf GTE ve tamamen elektrikli olan e-Golf modelleri olarak karşımıza çıkıyor. Golf GTE tamamen elektrikli halde 50 km menzil sunarken, tamamen elektrikli olan e-Golf'ün sunduğu 300 km'lik menzil çok iddialı.

 

 

 KAYNAK:TEKNOKULİS.COM

 

Editör: TE Bilisim