Van Valisi Aydın Nezih Doğan, 1 milyonu aşmış nüfusuyla Van’ın daha fazla üretmesi gerektiğini belirterek, “Van, doğru planlamayla omuz omuza vererek güçlü bir gelecek vizyonuyla bunu başarabilecek kapasiteye sahiptir. Yapmamız gereken bu birlikteliği sağlamaktır. Birlikteliğin sağlanması, ekonomik performanstan daha zor bir iştir ama çok şükür ki çözüm sürecinin bu güzel ikliminde bunu da hep birlikte başaracağız” dedi.

20. Van Asya İpekyolu Ticaret ve Sanayi Tedarikçileri Fuarı ve 4. Van İnşaat Mobilya ve Yan Ürünleri Fuarı, Van-Erciş karayolu üzerindeki Altaylı Halı Saha Tesislerinde düzenlenen törenle açıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’nın yaptığı açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkan Vali Aydın Nezih Doğan, birlik mesajı verdi. Vali Doğan, “Aslında Van’ın ticari geçmişi ile ilgili söylenecek çok şey var. Yüz yıllardır burada kuvvetli bir ticaret geleneği var. Malumunuz dün Cumhuriyet'imizin 90. yılını kutladık. 10 yıl sonra da 100. şeref yılını kutlayacağız. Türkiye, dünyanın en büyük 16 ekonomisinden biri olmayı hedefliyor. Bunun için de tüm imkanları seferber ediyor. Nitekim ülkenin tüm kaynaklarını doğru biçimde kullandırmak için de Cazibe Merkezleri Projesi geliştirdi. Bu çerçevede Van ilimiz cazibe merkezlerinden biri haline dönüştürüldü. Gerçekten Cazibe Merkezleri Projesi’nden bu il son derece güzel istifade ediyor. Devletin buruda beklediği, Van’ı Türkiye’nin aydınlık geleceğindeki en önemli üç noktasından biri haline getirmektir. Bunun için el birliği yapmak, gönül birliği yapmak durumundayız, ekonomiyi her şeyin önüne koymak durumundayız. İşin doğrusu, Van'ın 1 milyonu aşmış nüfusuyla daha fazla üretmesi gerekir; elindeki imkanlar bu üretimi gerçekleştirecek kapasiteye sahiptir. Doğru planlamayla omuz omuza vererek güçlü bir gelecek vizyonuyla Van bunu başarabilecek kapasiteye sahiptir. Yapmamız gereken bu birlikteliği sağlamaktır. İşin doğrusu birlikteliğin sağlanması, ekonomik performanstan daha zor bir iştir. Ama çok şükür ki çözüm sürecinin bu güzel ikliminde bunu da hep birlikte başaracağız. Eğer çözüme dair, ekonomiye dair daha çok bunları konuşursak o zaman gerçek performansımızı ortaya koymuş olacağız” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 74 firmanın katıldığı fuarın açılışı yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan ve Müstakil İş Adamları Derneği Van Şube Başkanı İsmail Say’ın da açılışına katıldıkları fuarın 30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında açık kalacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim