Ak Parti'de 7 Haziran seçimleri öncesinde bir taraftan seçim çalışmaları sürerken bir tarfatan da meclis nezdinde bazı değişiklikler yapılmaya devam ediyor. Daha önce seçilme yaşını 25 yaşına indiren düzenlemedne sonra Ak Parti hükümeti bu kez de bu yaş sınırını 18'e indirmek için teklif sundu. Bu teklif meclis gündeminde değerlendirilmeyi beklerken Bilici o teklifin detaylarını paylaştı.

 

Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun meclise sunduğu seçilme yaşının 18'e indirilmesi ile ilgili teklifi değerlendirdi. Bilici düzenlemenin gençlere fırsat verilmesi ve destek olunması anlamında önem taşıdığına vurgu yaparak, o teklifin içeri ile ilgili olarak ayrıca şu ifadeleri kullandı:

 

"SEÇİLME YAŞI 18 OLUYOR"

"Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği seçilme yaşının 18’e indirilmesi ile ilgili konu, hazırlanan anayasa değişikliği teklifi ile Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunuldu. Teklif edilen Anayasa değişikliğine göre seçilme yaşının on sekize indirilmesi ve on sekiz yaşını doldurmuş gençlere askerlik hizmetini yapmadan da aday olabilme imkânı sağlıyor. AK Partiyi toplumda yücelten ve dinamik tutan en büyük etken, gençliğe verdiği değerdir. Kendini özgürce ifade edebilen, okuyan, sorgulayan,  üretken, katılımcı ve uluslararası alanda rekabet edebilecek bir gençliğe sahip olmak bir ülkenin geleceğe güvenle bakmasını sağlayan en önemli güçtür."

 

GENÇLER MECLİSE GİDİYOR!

"Gençlik demek, gelecek demektir.Yarının siyasi idarecileri olarak büyük sorumluluk yüklenecek gençlerimiz, dünya ve ülke siyasetinde düşünebilmeli ve fikir sahibi olmalıdırlar. Nüfusun yarısını gençlerin oluşturduğu ülkemizde, bu anayasa değişikliği onlara bu yönde imkân sağlayacaktır. Toplumların temel dinamiği olan gençlik, aynı zamanda heyecan ve coşkudur. Doğası gereği ilgi ve meraktır. Bu nedenle ortak gelecek için gençlere fırsat verilmeli ve destek olunmalıdır.  Anayasa değişikliği teklifi ile de, toplumu yönetecek kişilerin, yönetim işini başarı ile yürütecek ortalama seviyesinin üzerinde bir bilgi ve yeteneğe sahip olması açısından on sekiz yaş ve üzerinde olmanın yeterli bir kriter olacağı düşünülmüştür. Bu teklifin başta gençlerimiz olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum."
 

Editör: TE Bilisim