Van’da TJA tarafından Musa Anter Parkı’nda 8 Mart Kadınlar Günü mitingi düzenlendi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Van’da düzenlenen mitinge katıldı. Burada konuşan “Herkes aldığımız belediyelerin kapısından tıpkı kendi evine girebildiği gibi rahatlıkla girecek” dedi.

9C169695 3Dbd 450A 8Daa 4A2C73D473F0

Ekmeğe zam geldi! İşte detaylar... Ekmeğe zam geldi! İşte detaylar...

“BİZİM İÇİN HER GÜN 8 MART”

Uçar, günün önemine değinerek, “Bizim için her gün 8 Mart, bizim için her gün hakikat mücadelesi. Dünyada en büyük kölelik kadınlar üzerinden kuruldu. Bizler bize dayatılan bu sisteme karşı vardık, varız, var olacağız dedik. Bu sistemin en çok korktuğu hakikat kadın hakikati. Kadınların hakikatini hiçbir güç durduramadı. Toplumun özgürlüğü kadınların özgürlüğüne bağlıdır. Önümüzde bizi bekleyen bir yerel seçim var. Yerel seçime doğru giderken en güçlü cevabı kadınlar verecek” diye konuştu.

26303D07 69Ea 41Db A782 8331D5C53E56-1

“HERKES O BELEDİYENİN KAPISINDAN TIPKI KENDİ EVİNE GİREBİLDİĞİ GİBİ RAHATLIKLA GİRECEK”

Uçar, belediyeleri kazandıklarında herkesin belediyelere rahatlıkla gireceğini aktararak, “Yerel seçimlere giderken DEM Parti bin bir türlü tartışma ile gündeme geliyor. Kimileri belediye başkanı olunca kimleri belediyeye sokmayacağı üzerinden propaganda yapıyor. Biz açık ifade edelim; dün de, bugün de, yarın da belediyeleri aldık, alacağız ve o belediyeleri halkın belediyesi yapacağız. Herkes o belediyenin kapısından tıpkı kendi evine girebildiği gibi rahatlıkla girecek. Onlara bu yolla cevap vereceğiz. Yerel seçime giderken başta Neslihan Şedal olmak üzere bütün kadın belediye eşbaşkanlarımızın etrafında çok güçlü bir zincir kuracağız. Kenetleneceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER