1989 yılında açılan ve kısa bir süre hizmet veren Gelincik Sınır Kapısı'nın yeniden açılması için son yıllarda birçok girişimde bulunulurken son olarak geçtiğimiz hafta Van’da düzenlenen "Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı’nda da gündeme getirilmişti. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) yapılan tüm görüşmelerde, her platformda ve önemli toplantılarda Başkale Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması gerektiğini ifade etti. Son olarak 25-26 Eylül tarihleri arasında Van'da düzenlenen "Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı’nda da konuyu gündeme getiren Van TSO yetkilileri, kapının ivedilikle açılması gerektiğini aktardı.

VAN TSO'DA KONUŞULDU

Bunun üzerine yapılan görüşmeler ve komisyon toplantılarında Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması konusu ortak mutabakata eklendi ve açılması için çalışmalara başladı. Yaşanan yeni gelişmeler, Başkale Ziraat Odası'nın Van TSO'yu ziyaretinde netleşti. Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aşkan, Van TSO üyeleri ve mahalle mahalle muhtarlarının oda ziyaretinde yapılan görüşmede, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş ve Ömer Yılmaz ile bir araya geldi.

“TALEPTE BULUNDUK”

Deprem uzmanı Naci Görür, deprem beklediği illeri açıkladı! Deprem uzmanı Naci Görür, deprem beklediği illeri açıkladı!

Van TSO resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Van'da gerçekleşen ve 2 gün süren "Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı’nda Gelincik ve Çilli Sınır Kapılarının açılması gerektiğini ifade ettik, talepte bulunduk. Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması konusu iki ülke tarafından imzalanan mutabakatta yer aldı. Bu noktada bir anlaşama sağlanmış oldu. Artık İran'ın hızlı davranmasını ve kapımızın bir an önce açılmasını bekliyoruz.”

Kaynak: GÜNCEL VAN