Son yıllarda fuar anlamında ülke genelinde adından sıkça söz ettiren Van, önemli fuarlara ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Kentin tanıtımı ve istihdamı için önemli bir yere sahip fuar sezonu devam ederken; 12’nci İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiye’nin farklı illerinden firmalar, İpekyolu Expo A.Ş. tarafından organize edilen Van İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı’nda bir araya geldi. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 4 gün sürecek olan fuar; yapı, inşaat, dekorasyon ve emlak sektöründe öne çıkan üretici ve tedarikçilerinin buluşma noktası olacak. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 70 firma ve 120 marka Van İnşaat Fuarı’nda buluşurken, fuarda ayrıca 19-20 Nisan tarihleri arasında ‘İnşaat ve Yapı Zirvesi’ adıyla önemli bir program da düzenlenecek.

Van Havalimanı kapanıyor! Uçuşlar uzun süre Muş'tan yapılacak Van Havalimanı kapanıyor! Uçuşlar uzun süre Muş'tan yapılacak

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NİN EN BÜYÜK İNŞAAT FUARI KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇTI…

Türkiye’nin farklı illerinden firmalar, İpekyolu Expo A.Ş. tarafından organize edilen Van İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı’nda bir araya geldi. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 4 gün sürecek olan fuar; yapı, inşaat, dekorasyon ve emlak sektöründe öne çıkan üretici ve tedarikçilerinin buluşma noktası olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük inşaat fuarı olan “12’nci İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı” farklı sektörlerden yatırımcı ve tüketicileri bir araya getirecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Van Valiliği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB, Van OSB ve Van İpekyolu Expo Fuarcılık katkılarıyla düzenlenen olan fuarın ilgi görmesi bekleniyor.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EŞBAŞKANI ZEYDAN: İSTİHDAM ARTICI HER TÜRLÜ GİRİŞİMİN YANINDA OLACAĞIZ

Fuar açılışında konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, istihdama yönelik tüm çalışmaların yanında olacaklarını dile getirerek, “Van her tarafından bereket fışkıran, her türlü yatırıma müsait bir ilimiz. Van bu potansiyelini iyi kullanamadı. Yatırımın olması için o kentte demokrasinin, adaletin olması lazım. Van'da yatırıma yönelik aksaklıklar oldu. İstihdam artıcı her türlü girişimin yanında olacağız. Biz bu tür fuarları çok önemsiyoruz. Biriken onca sorunu ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Kentin bütün dinamikleriyle yöneteceğimizi söyledik ve böyle yapacağız. İlimizi daha iyiye taşıma noktasında her şeyi yapacağız. Fuarın Van'a hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

VAN BÖLGENİN EN BÜYÜK FUARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Fuar açılışında konuşan İpekyolu Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, fuarın önemine değinerek, “Fuarımızın 12’ncisi düzenleniyor. Fuarımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapılan tek yapı ve inşaat fuarı. Van ilke ev sahipliği yapıyor. Bu bizim çok büyük bir gururumuz. Fuarımız ayrıca farklı bölgelerden ve farklı ülkelerden gelen yabancı misyon temsilcileri ve iş inşalarıyla birlikte oldukça yoğun katılımla düzenleniyor” diye aktardı.

UYGUN: FUARDA İRAN VE IRAK’TAN ALIM HEYETLERİNDEN GELENLER OLACAK

Fuarla ilgili Şehrivan’a bilgi veren İpekyolu Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Uygun şunları söyledi: “Bu fuar her yıl düzenli olarak yapılıyor. Yurt içi ve yurt dışından katılımcıların olduğu bir fuar. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki en büyük inşaat fuarı. Çok kapsamlı bir fuar. Fuarda 85 firma stant kurmuş. İran ve Irak’tan alım heyetlerinden gelenler olacak.”  

BAŞKAN ÇELİKTAŞ: İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DOKUNDUĞU ALANLAR ÇOK FAZLA

Fuar hakkında Şehrivan’a konuşan Van TSO Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, fuarın sönük geçtiğini ve bunun da ekonomik nedenlerden dolayı olduğunu belirterek, “İnşaat Fuarı 2012’de ayrıştırıldı, başlı başına bir fuar oldu. Bu aylar inşaat sezonunun başlamasına denk geliyor. İnşaat işiyle uğraşan kişiler fuarda tanıtımını yapıyor. İnşaat ve imalat sektöründe faaliyet gösterenler bir arada buluşuyor. Bu çok önemli bir durum. İnşaat sektörünün dokunduğu alanlar çok fazla. Fuarın bu yıl biraz sönük geçtiğini gördüm. Bu ekonominin kötü gitmesi ve banka kredilerinin çok yüksek olması inşaatı da etkilemiş durumda. Çok canlılık yok. İstihdama katkı sunması hasebiyle çok canlı olması lazımdı. Fuarın Van’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.   

İŞ İNSANI BOZKURT: YENİ MÜŞTERİLER, YENİ İNSANLAR TANIMAK, FİRMALARLA TANIŞMAK İÇİN FUARA KATILDIK

Fuarla ilgili düşüncelerini Şehrivan’a konuşan BOSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, heyecanlı olduklarını dile getirerek, “Her başlangıç beraberinde tatlı bir heyecanı getiriyor. Günlerdir bu fuar için hazırlandık. Heyecanlıyız. 29 farklı çeşit ürünümüzle halkımızın ve bölge halkının karşısına çıktık. Yeni müşteriler, yeni insanlar tanımak, fuara katılan firmalarla katılmak ve yeniliklere yelken açmak için umutluyuz” dedi.

FUARA 85 FİRMA KATILIM SAĞLADI

Fuarda yerini alan Denge Grup’tan Nevzat Güler, “Fuarda ısı yalıtım ürünlerimizi tanıtmak istedik. Van’da ısı yalıtımın çok tanıtılmamış. Biz de bunu Van’a getirmek istedik. Katılımın yüksek olmasını beklerdik ama ne yazık ki şu anda katılım oranı çok az ve bilinçli insanların sayısı çok az. Biz iyi olması için elimizden geleni yapacağız. Fuarın Van’a hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER FATMA NUR POLATCAN SONER İZGİ