Bakan Fahrettin Koca hekimlerin şartlarının iyileştirildiğini ve 51 bin uzman hekimin daha alınacağı müjdesini verdi.

Sinan Ateş cinayetinde saldırı anı görüntüleri ortaya çıktı! Sinan Ateş cinayetinde saldırı anı görüntüleri ortaya çıktı!

GELECEĞİMİZ GÜVENCE ALTINA ALINMIŞ DURUMDA

Bakan Fahrettin Koca, “Yapılan düzenlemeyle yan dal uzmanlığı kontenjanlarında %100 doluluk sağlandı. Yan dal uzmanlıkları konusunda da geleceğimiz güvence altına alınmış durumda. Şimdi, sırada, sağlık eğitiminde yapılacak reformlar var.” İfadelerini kullandı.

HEKİMLERİN ÖZLÜK HAKLARINDA ÖNEMLİ İYİLEŞTİRİLMELER YAPILDI

Koca açıklamasının devamında hekimlerin özlük haklarına değinerek, “Hekimlerin özlük haklarında önemli iyileştirmeler yapıldı. Birçok sebebe bağlı olan yurt dışına gidişler artık çok az. Öte yandan, 10 binin üzerinde hekim, Beyaz Reformla özel sektörden kamuya döndü.” İfadelerine yer verdi.

SAĞLIKTA ŞİDDETE YASAL ÖNLEMLER ALINMIŞTIR

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına karşı yasal önlemlerin alındığı ifade edilerek, “Hekimlerimizin pek çok sorunu çözülmekle kalmadı, sorunlara dönüş yolu da kapandı. Malpraktis davalarına karşı hekim, yasanın güvencesi altındadır. Sağlıkta şiddete karşı da yasal, kati önlemler alınmıştır.” Denildi.

51 BİN UZMAN HEKİM DAHA KADORUMUZA KATILACAK

Yapılan istihdamlara vurgu yapan Bakan Koca, “Şu an uzman hekim sayımız 51 bin. Yapılan düzenleme sonucunda 4 yıl sonra 51 bin uzman hekim daha kadromuza katılacak. 4 yıl sonra geleceğimiz nokta, ülkemizin gelecek 30 yıllık uzman hekim ihtiyacını karşılayacak.” Dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ