ŞEHRİVAN ÖZEL – Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçim hazırlığı başlarken AK Parti’de adaylık maratonu da başladı. İlk adaylar “Ben de varım” demeye başladı.

9 Kasım itibariyle belediye başkan aday adaylarının başvurularını kabul etmeye başlayan AK Parti’den aday olmak için Van’da da hareketlilik başladı.

17 Kasım’a kadar devam edecek olan başvurular devam ederken AK Parti il teşkilatından bir isim aday olmak üzere yönetimden ayrılmak üzere istifasını sunarken diğer bir ismin ise istifa için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Önceki dönem yönetimde yer alan ve Emre Güray başkanlığında da teşkilatta kalan iki isim resmen belediye başkanlığı için yola çıktı.

Bu isimler il başkan vekilliği görevini yürüten Abdullah Çalım ve il başkan yardımcısı Süleyman Oflas oldu. Oflas istifasını resmen açıklarken, Çalım'ın ise istifası vermesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yarın Romanya'ya gidecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yarın Romanya'ya gidecek

Uzun yıllar yerel yönetimlerde önemli kademelerde çalışan Abdullah Çalım’ın İpekyolu için, inşaat mühendisliği yapan ve kentin bilinen ailelerinden birisine mensup olan Süleyman Oflas’ın ise seçim bölgesi olan Tuşba’dan aday olacağı öğrenildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ