ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Van’da 3’üncü Uluslararası Üvercinka Tiyatro Festivali başlıyor. Gerçekleşecek olan festival, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, İran’dan uluslararası düzeyde tiyatro grupları ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ulusal çapta geniş katılımlı tiyatro topluluklarını ağırlayacak. 18, 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek festival, Aşık Veysel’in izinden şarkılarla temasıyla gerçekleşecek. Öte yandan festival, bu yılı ‘Ragıp Ertuğrul Yılı’ olarak ilan edildi.  

Yaşar Kemal'in mutlaka okunmasını tavsiye ettiği 10 kitap Yaşar Kemal'in mutlaka okunmasını tavsiye ettiği 10 kitap

TAŞDEMİR: YOĞUN KALIMLI BİR FESTİVAL OLACAK

Üvercinka Kültür Sanat Merkezi’nin kurucusu Fatih Taşdemir seçtiği oyunların çoğunun kadın içerikli, kadın figürlü oyunlar olduğunu söyledi. Taşdemir,” Bu durumu çok önemsiyoruz, özellikle taşrada kadınlar üstünde kurulan tahakkümü ortadan kaldırmak için kendi alanımızda çok fazla çaba sarf ediyoruz. Zengin içeriklerle dolu bir festivale ev sahipliği yapacak olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle gerçekleşecek III. Uluslararası Üvercinka Festivali’ne Azerbaycan, Gürcistan, Irak, İran’dan Uluslararası düzeyde tiyatro gruplarının katılacağı ve Türkiye’den de çeşitli illerden tiyatro gruplarının yoğun katılımının olacak.” Dedi. 

BİRÇOK ÜLKEDEN OYUNLAR VE TİYADRO GÖSTERİLERİ OLACAK

Azerbaycan Devlet Pantomim Tiyatrosu Palto oyunuyla, Gürcistan Tskhinvali Machabeli Theatre harika bir tiyatro oyunuyla, Irak Duhok Tiyatrosu Şanogeriya Dino oyunuyla, İran Daylemun Tiyatrosu Karava oyunuyla, İstanbul Devlet Tiyatrosu Tongopera oyunuyla, Amed Şehir Tiyatrosu Scapien’in Dolapları oyunuyla, Yaralarım Aşktandır oyunuyla Nazan Kesal, Celile oyunuyla Ayşegül Yalçıner, Madonna Kürk Mantolu oyunuyla Osman Tarkan Akan, Dışarıda Hiçbir Şey Var oyunuyla Betül Arım, Tuvaldeki Kadınlar oyunuyla Beldem Şengül, Lale Başara, Gizem Duman Şeşen, Sardunya Kokan Kadınlar oyunuyla Ferda Kaynar, Ten Rengi oyunuyla Müge Saut, Bernarda oyunuyla Özge Arslan proğramda yer alan bazı oyunlardır. Ayrıca Yönetmen Zöhre Zamani, Dilek Türker, Şair Seyyidhan Kömürcü, Yazar Faruk Duman, Çevirmen&Yönetmen Doç. Dr. Senem Cevher, Tiyatro Sanatçısı Cüneyt Yalaz ve Turgay Ön davetli olarak katılım gösterecek ve tiyatro dünyasına hizmet etmiş sanatçılar proğramda yer alacak. Grup Gündoğarken festivale şarkılarıyla renk katarak güzel bir konser gerçekleştirecek.

Editör: Necmettin Dursun